Het Belang van Limburg

“Ze gaat straks heersen in alle wedstrijde­n”

-

De Belgische Sportvrouw van het Jaar mag dan wel een superseizo­en achter de rug hebben, Danny Stam vermoedt dat ze straks nog meer haar stempel drukt. “Ik denk dat Lotte zelfs nog een goed stapje heeft gezet. Ze gaat echt wel heersen, in alle wedstrijde­n. Oké, met die regenboogt­rui is het moeilijker koersen maar je ziet dat Lotte gewoon zoveel zelfvertro­uwen uitstraalt. De gedrevenhe­id om zich in die regenboogt­rui te tonen, is zo geweldig groot. Ze heeft al vaak genoeg bewezen dat ze onder grote druk kan presteren. Lotte zal in alle grote wedstrijde­n ‘haar vrouwtje staan’. Het tegendeel zou mij heel erg verbazen.”

Speedvaren, skiën, skydiven

De foto’s en video’s waarbij ze uit een vliegtuig springt en boven Palm Jumeirah skydivet, gingen dinsdag de wereld rond. Op vakantie was een speedboot haar prooi, op de stage in Livigno skiede ze razendsnel de piste af. “Ach, Lotte vindt alles leuk en doet ook alles. Als je dat soort meiden aan banden legt, dan voelen ze zich niet gelukkig. Lotte geeft zelf aan dat ze het fijn vindt dat we wat flexibel zijn. Soms denk ik wel: ‘dit is toch een risicootje’, maar ja, dat is het hele leven. Als ik zie wat we met mekaar in de sneeuw van Livigno opbouwden, dan kan ik dat wél waarderen. Weet je, die meiden zijn zo getraind en zijn fysiek zo sterk dat daar echt niet zomaar wat mee gebeurt. De kans dat ze op training onderuit gereden wordt, is veel groter.”

“De meeste wereldkamp­ioenen in mijn ploeg hadden allemaal iets aparts. Of het nou Lizzie Deignan, of Van der Breggen was. Anna ging de Ronde van Vlaanderen even rustig voorbereid­en in de Cape Epic (mountainbi­kewedstrij­d, red.). Noem het maar normaal, hè! Als je op dit niveau bent, dan heb je wel bepaalde ballen in je broek.”

Of Lotte Kopecky ook na 2024 voor SD Worx-Protime uitkomt, is nog niet duidelijk. “We willen er zo snel mogelijk uit zijn. Het is geen geheim dat wij als ploeg gecharmeer­d zijn door Lotte en we graag met haar verder willen.”

“Straf, want ik had vandaag niet de beste benen en bovendien wat last van mijn rug”, glimlachte Laura na af loop. “Ik had geluk toen ik mijn versnellin­g plaatste en blijkbaar goed aanvoelde dat het tijd was om door te rijden. Dit rondje liet niet toe om constant alles te geven. Maar ik ging op de limiet op de lastige stukken, waardoor het moeilijk was voor de achtervolg­ers om terug te komen.”

 ?? © INSTAGRAM ?? Jordi Meeus (rechts) met zijn nieuwe lead-out Marco Haller op training in Mallorca.
© INSTAGRAM Jordi Meeus (rechts) met zijn nieuwe lead-out Marco Haller op training in Mallorca.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium