Het Belang van Limburg

Focus kan nu op de titelstrij­d

De kwartfinal­e van de CEV Cup is het eindstatio­n voor Greenyard Maaseik in Europa. Na de 0-3 in eigen huis kregen de Maaslander­s ook in Fenerbahce een 3-0 te slikken. De focus kan nu volledig op de Belgische titelstrij­d.

- Van onze verslaggev­er Jürgen Schrooten in Istanboel

Maaseik kreeg de voorbije week enkele zware tikken te incasseren. Eerst was er die 0-3 tegen Fenerbahce, maar die nederlaag verdween in het niets toen Martin Perin zondag in Waremme opnieuw in elkaar zakte met hartproble­men. De libero stelt het intussen goed, maar verblijft nog steeds in het ziekenhuis van Luik, waar hij tal van tests ondergaat. Na die onderzoeke­n moet blijken of de Red Dragon nog een toekomst heeft in het volleybal.

Hanzic als libero

Hoe hard het ook klinkt. Het leven gaat voort. Ook voor Greenyard Maaseik, dat zonder libero naar Fenerbahce trok. En dus mocht hoekspeler Hanzic het groene truitje aantrekken. “Niet mijn eerste keer. Ik heb een jaar of zeven geleden bij Zagreb ook al eens gedepannee­rd als libero”, zei de Kroaat, die aardig zijn plan trok. “Ik vond het een eer om het truitje van Perin aan te doen. Hij is één van de beste libero’s in Europa. Ik hoop dat hij snel weer de oude is.”

Maaseik speelde aanvankeli­jk vrank en vrij en liep zowaar 8-12 uit. Maar daar bleef het ook bij. De Turken zetten de scheve situatie - met zware opslagdruk en zes punten op rij - snel recht: 14-12. De trein was nu vertrokken: 2520. Maaseik verkocht zijn huid duur in de tweede set. Maar een kleine tussenspur­t van de thuisploeg (van 11-11 naar 15-11) werd de Maaslander­s fataal: 25-20 én meteen ook de uitschakel­ing voor Maaseik. Set drie - waarin beide coaches hun invallers lieten opdraven - was een maat voor niks: 25-15.

“De kans op een eventuele halve finale hebben we vorige week thuis laten liggen, in de tweede set”, refereerde coach Bertini nog eens naar de zeven gemiste setballen. “Al moeten we ook eerlijk zijn: dit Fenerbahce is net te sterk voor ons.”

Deftig trainen

Maaseik is nu nog maar op één front actief: de titelstrij­d in eigen land. Greenyard hoopt in de resterende twee wedstrijde­n van de reguliere competitie (op 17-2 thuis tegen Roeselare en op 24-2 in Menen) nog over Aalst naar de tweede plaats te wippen, zodat het maar met één puntje achterstan­d

“Ik vond het een eer om het truitje van Perin aan te doen. Hij is één van de beste libero’s in Europa. Ik hoop dat hij snel weer de oude is”

Greenyard Maaseik

op Roeselare aan de playoffs kan beginnen. “Ik ben vooral blij dat we nu eindelijk eens tien dagen geen wedstrijd hebben”, zei Bertini. “Eindelijk kunnen we eens deftig trainen. Een luxe in dit super drukke seizoen.” Met maar een doel voor ogen: de titel pakken? “Klopt. Dat was voor het seizoen al ons grootste doel”, sprak Hanzic duidelijke taal. Al bleef coach Bertini opvallend voorzichti­g. “Rustig. Geen stappen overslaan. Eerst maar eens proberen om in de finale te geraken. Als dat lukt, kunnen we verder kijken”, zei de Italiaan, die snel een nieuwe libero hoopt te verwelkome­n. “We zijn er druk mee bezig, er liggen enkele opties (waaronder twee pistes in Tsjechië, red.) op tafel.”

SETS: 25-20, 25-20, 25-15.

FENERBAHCE: Gurbuz (18), Savas (5), Kooy (8), Penchev (7), Yenipazar (3), Jelveh (4), libero: Yesilbudak. Vielen in: Dengin, Gulmezoglu (3), Sikar (5), Yilmaz (2), Cuci (1), Peksen.

MAASEIK: Polak (1), Bartos (7), Iribarne (8), Cox (8), Vanker, Fornes (8), libero: Hanzic. Vielen in: Lindqvist (2), Berkhout, Thys (1).

 ?? © BURAK SALTIK/CEV ?? De Nederlande­r Kooy probeert het driemansbl­ok van Maaseik te omzeilen.
© BURAK SALTIK/CEV De Nederlande­r Kooy probeert het driemansbl­ok van Maaseik te omzeilen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium