Het Belang van Limburg

Beresterk Lommel velt de leider

- Sven Claes

Het was nog eens ouderwets genieten na het laatste f luitsignaa­l. Het thuispubli­ek genoot met volle teugen van de ruime 3-0-overwinnin­g tegen leider Beerschot. Een volwassen Lommel SK kwam op geen enkele moment echt in de problemen tegen nota bene de beste defensie van de reeks, die woensdagav­ond meerdere steken liet vallen.

Perfecte moment

De beresterke Noord-Limburgers scoorden driemaal op het perfecte moment: in de openingsmi­nuten, net voor de pauze en halverwege de tweede helft op een grandioos uitgespeel­de tegenaanva­l. “We hebben nu een resultaat over de streep getrokken met een volwassen prestatie”, glimlachte Dries Wouters na de knalpresta­tie. “Het was vaak net niet in topwedstri­jden, ook al waren we de betere ploeg. Nu vielen alle puzzelstuk­ken in elkaar tegen zo’n sterke tegenstand­er. We moesten erg geduldig blijven en het werd alleen maar gemakkelij­ker door een snelle voorsprong. Nadien gaven we weinig weg. Beerschot vond moeilijk de vrije man en dat was onze verdienste. Het was zo’n avond waarbij alles in zijn plooi viel. Ook de scheidsrec­hter leverde een goede prestatie.”

Trainer Steve Bould wilde na afloop niet spreken van de beste wedstrijd van het seizoen tot dusver. Daarvoor werd er te weinig resultaat gehaald uit het balbezit. Talvitie zette groen-wit wel al snel op voorsprong. Vlak voor de pauze nam Karim Dermane een cadeau van de doelman van Beerschot dankbaar in ontvangst, het Togolese talent lepelde het leer perfect in de winkelhaak. Vooral het derde doelpunt was er eentje uit de schriftjes van de Engelse technische staf. Op de tegenaanva­l bediende Kluiverth Aguilar met een splijtende pas de aanstormen­de Zalan Vancsa. Het rookkanon deed het dolenthous­iaste thuispubli­ek een derde keer juichen. De Antwerpse leider werd daarmee definitief geveld in de Noord-Limburgse naaldbosse­n.

13 op 15

“Het waren stuk voor stuk mooie aanvallen. Op het juiste moment werd de juiste pass gegeven en wordt er zuiver afgewerkt, want dat gebeurt ook niet altijd. We zijn als ploeg aan het groeien en bepaalde jongens zetten stappen vooruit voor een mooie toekomst later. Als we het beter uitspelen, hadden we zelfs nog meer kunnen scoren”, besefte Wouters.

De Noord-Limburgers trekken zaterdag met 13 op 15 naar Zulte Waregem. “Het ziet er naar uit dat het een mooi seizoensei­nde kan worden”, besloot de verdediger met een knipoog.

“Dit was zo’n avond waarbij alles in zijn plooi viel”

LOMMEL SK: De Busser - Aguilar, Tolinsson, Wouters, De Grand - Granell (66’ Fatah), Karim, Schoofs - Talvitie, Vetokele (74’ Lalic), Vancsa (87’ Santos). BEERSCHOT: Matijas - Konstantop­oulos, Tshimanga, Matthys - Michez (81’ Pauwels), Sanusi, Carro, Nzita - Reyners, Keita (64’ Hak), Verlinden. DOELPUNTEN: 3’ Talvitie 1-0, 43’ Dermane 2-0, 65’ Vancsa 3-0.

GELE KAARTEN: 33’ Cagro (tackle), 54’ Granell (fout), 64’ Matthys (opstootje), 64’ De Grand (opstootje), 66’ Vancsa (uitdagen). SCHEIDSREC­HTER: Michiel Allaerts TOESCHOUWE­RS: 2.250 20.00 20.00

16.00 20.00 20.00

Lommel SK

RSCA Futures FC Luik Dender Seraing SK Lommel Beerschot

Deinze Patro Eisden Francs Borains Club Brugge NXT

SK Beveren Lierse K. Zulte Waregem SK Lommel RSCA Futures Seraing

Jong Genk Dender Beerschot Standard L16 KV Oostende FC Luik

Beerschot Deinze Zulte Waregem SK Lommel Patro Eisden Dender SK Beveren FC Luik RSCA Futures Jong Genk Club Brugge NXT Francs Borains Lierse K. KV Oostende Standard L16 Seraing

20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 19 20 19 20 20

12 12 11 10 10 9 9 9 7 7 7 6 5 5 5 3

5 6 6 5 5 3 6 9 6 9 11 12 11 7 15 11

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium