Het Belang van Limburg

Reumers stapt op bij Zepperen-Brustem: “Dit hadden we niet zien aankomen”

- Gert Sillen

Na het ontslag van Benny Lunenburg bij Sporting Hasselt en het opstappen van Stefan Kicken bij Turkse Rangers, vindt er opnieuw een trainerswi­ssel plaats bij een club die bovenaan meedraait. Luc Reumers heeft namelijk aan Zepperen-Brustem meegedeeld dat de samenwerki­ng per direct stopt.

Reumers kwam tijdens het seizoen 2021-2022 aan het sportieve roer bij Zepperen-Brustem en behoedde de club ternauwern­ood van degradatie om in het daaropvolg­ende seizoen (2022-2023) kampioen te spelen. Op dat positieve elan ging de club in het huidige seizoen voort, wat leidde tot een voorlopige derde plaats in het klassement.

Voorzitter David Bamps is er het hart van in. “Heel spijtig”, klinkt het. “Persoonlij­k vind ik het zeer droevig nieuws. Ik heb Luc nog proberen te overtuigen, maar hij bleef bij zijn standpunt. Ik respecteer zijn beslissing en we gaan als vrienden met het grootste respect voor elkaar uit elkaar. Hij heeft hier iets ongeloofli­jk knap neergezet. Maar het blijft een rare uitleg dat een trainer stopt bij een club die derde staat, en dat terwijl hij zijn contract verlengd had voor volgend seizoen.”

T2 neemt tijdelijk over

“Luc voelde dat zijn visie binnen de club niet voor de volledige honderd procent gedragen werd”, gaat Bamps verder. “Hij heeft aangegeven dat hij niet optimaal kan werken in zo’n klimaat. Wie zijn opvolger wordt? Daar zullen we de tijd voor nemen, want dit ontslag hadden we niet zien aankomen. Sportief vallen we plots in een zwart gat. In de tussentijd zal T2 Steve Corswarem de wedstrijde­n en de trainingen leiden.”

Corswarem wacht meteen een stevige uitdaging, want na de nul op zes tegen Pelt en Schoonbeek­Beverst komt zondag leider Termien over de vloer.

 ?? © BART BORGERHOFF ?? Luc Reumers stond voorlopig derde met zijn ploeg.
© BART BORGERHOFF Luc Reumers stond voorlopig derde met zijn ploeg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium