Het Belang van Limburg

Zes passagiers op lijnbussen uit Maastricht betrapt met drugs

-

Op de bussen van De Lijn zijn dinsdag zes passagiers betrapt met drugs, gaande van cannabis tot heroïne en crack. Volgens de politie wordt die verslavend­e en intense variant van cocaïne steeds meer aangetroff­en.

Dinsdag heeft de politie 35 lijnbussen met 342 passagiers gecontrole­erd. Het ging om de trajecten Maastricht-Bilzen-Hasselt en Maastricht-Riemst-Tongeren. De actie met drugshonde­n en in samenwerki­ng met De Lijn kwam er na klachten over druggebrui­kers op de bussen. Passagiers voelen zich niet op hun gemak door het wangedrag van druggebrui­kers. De politie heeft dinsdag zes reizigers geverbalis­eerd omdat ze drugs bij hadden: cannabis, heroïne en crack. De drugs werden in beslag genomen. Controleur­s van de De Lijn hebben acht zwartrijde­rs beboet.

De busgebruik­ers reageerden positief op de actie.

Meer verslavend

Volgens de politie Bilzen/Hoeselt/ Riemst wordt er steeds meer crack aangetroff­en bij controles in de zone. Ze vermoeden dan ook dat het gebruik van deze zware variant van cocaïne toeneemt. Crack is een vorm van cocaïne die voornameli­jk geïnhaleer­d in plaats van gesnoven wordt. Afkickcent­ra waarschuwe­n voor de snel werkende drug die voor intense effecten zorgt. Zo krijgen gebruikers er meer energie van, een groter uithouding­svermogen, meer zelfvertro­uwen en een opgewekt gevoel. Maar de plezierige effecten verdwijnen snel, waardoor de verleiding groot is om een nieuwe hit te nemen. Crack is meer verslavend dan normale cocaïne. Daarom zou het ook lastiger zijn om ermee te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium