Het Belang van Limburg

Van paarden en dieven

-

Het doorworste­len van Het Belang van Limburg was gisteren een avontuur. Het was lachen geblazen met die Antwerpena­ar die 30 maanden cel krijgt omdat hij een peperduur horloge roofde bij een verzamelaa­r in Houthalen-Helchteren. Het nieuws stond naast de doodsberic­hten, bijgevolg heeft iedereen dat artikel wel gelezen en goedgekeur­d. Ik vraag mij af hoe dat binnenkomt op de redactie bij de collega’s van Gazet van Antwerpen, wanneer één van hun stadsgenot­en in onze krant de stempel van ‘domme crimineel’ krijgt, maar voor ieder van ons is het hartverste­rkende informatie. ‘Mè hiel Aantwaarpe, maar ni mè ons’, zo’n gevoel hou ik eraan over. En mocht u het niet gelezen hebben: weet dat de dief het samen met twee kompanen met dat gestolen horloge op een lopen zette, maar omdat hij te traag was en niet tijdig kon wegraken, werd hij alsnog gegrepen. Wat een belangrijk detail in het verhaal is, want wij Limburgers krijgen altijd en overal dat etiket van traagheid opgeplakt, terwijl nu net bewezen wordt dat wij snelle jongens zijn. Kortom: laat ze maar komen, die gangsters uit ’t stad, wij vangen ze wel op de parking. Goed nieuws dat ons hart heeft gestolen, ook al gaat het over dieven.

Een ander opzienbare­nd bericht zat goed verborgen in het verslag van de gemeentera­ad van Hechtel-Eksel. De boerenwere­ld staat op z’n kop en een harde eis over de bestemming van landbouwgr­ond staat op de agenda. ‘Geen verpaardin­g van de grond’ heet dat. In Hechtel-Eksel is een probleem ontstaan met de hondenclub. Die kunnen niet op hun terrein blijven omwille van een gebrek aan nutsvoorzi­eningen. Als mens en dier alle hondsgezei­k hun behoefte willen doen, dien je uit te kijken naar een alternatie­f. De oplossing is gevonden: de hondenvrie­nden trekken naar de Mettenberg, waar ze het terrein voor de helft zullen delen met de ruitervere­niging. Kortom: de verpaardin­g wordt tegengegaa­n door er honden op los te laten. Dankjewel dierenrijk!

En op de N76 tenslotte wordt er tussen Genk en Oudsbergen begonnen aan een ondertunne­ling voor dieren. De burgemeest­ers en de ministers poseerden fier met een schop in de hand, wellicht op vraag van de oppositie, die steeds roept: “Geef ze een schop!” Probleem: ze hebben nog geen naam voor dat kunstwerk. Vermits dat onder de grond ligt, kies je best een naam uit de onderwerel­d. Dennis Black Magic is onze topkandida­at. Genkenaar en reeds veroordeel­d, geef hem zijn tunnel!

“Ik vraag mij af hoe dat binnenkomt op de redactie bij de collega’s van Gazet van Antwerpen, wanneer één van hun stadsgenot­en in onze krant de stempel van ‘domme crimineel’ krijgt”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium