Het Belang van Limburg

Pop-upwinkeltj­e verkoopt elk paar schoenen aan 10 euro

-

Ook mensen die de eindjes aan elkaar moeten knopen, moeten zichzelf kunnen verwennen met een nieuw paar schoenen. Met dat idee opent Olivier Gijsen van Oil and Vintage drie dagen lang een pop-upwinkeltj­e in Hasselt. Welk merk dan ook: elk paar schoenen kost er 10 euro.

In het pand van The Box in de Maastricht­erstraat in Hasselt, vlakbij het Borrelmann­eke, opende Olivier Gijsen gisteren de deuren van zijn pop-upwinkel. In het aanbod: wat kleding, maar vooral betaalbare schoenen. “We willen Hasselaren met een beperkt budget de kans geven om een nieuw paar schoenen te kopen”, zegt Olivier. “We merken al enkele jaren dat het voor vele gezinnen moeilijk wordt om de eindjes aan elkaar te knopen. Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om zichzelf te verwennen met een nieuw paar schoenen.”

Dat kan dus in de schoenenpo­p-up, waar elk paar schoenen 10 euro kost, ongeacht de maat of het merk. Het winkeltje opent ook vandaag en zaterdag nog de deuren. “Wij kopen onze voorraad van restvoorra­den die in blok verkocht worden”, legt Olivier uit. “Vaak weten we op voorhand niet eens of dat kinder-, vrouwen- of mannenscho­enen zijn. Wel weten we dat 40 procent van het aanbod grotere merken zijn zoals Pepe Jeans of Tom Tailor. Ook Nike of Adidas zit er wel eens tussen. De overige 60 procent zijn de zogenaamde B-merken.”

“We willen absoluut niet dat mensen denken dat het hier één grote rommel is”, zegt Olivier. “Wij eisen kwaliteit van onze aanbieders. Ons idee is ontstaan uit de verkoop van kunst en beelden, iets wat we al langer doen. Maar we merken dat kunst een luxeproduc­t blijft waar mensen snel op besparen. Schoenen aan 10 euro daarentege­n, dat willen mensen best wel kopen.”

→ Het pop-upwinkeltj­e is nog open vandaag, donderdag, van 9 tot 12 uur en zaterdag van 12 tot 17 uur

 ?? © SERGE MINTEN ?? “We willen Hasselaren met een beperkt budget de kans geven om een nieuw paar schoenen te kopen”, zegt uitbater Olivier.
© SERGE MINTEN “We willen Hasselaren met een beperkt budget de kans geven om een nieuw paar schoenen te kopen”, zegt uitbater Olivier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium