Het Belang van Limburg

“Ik ga Vrancken niet bellen”

- Jimmy De Schrijver

Ibrahim Bangoura (20) is

bij Jong Genk. Tijd om op de deur van hoofdtrain­er Wouter Vrancken te kloppen? “Ik ga de coach niet bellen met de vraag om mij op te stellen.”

incontourn­able

Anderhalf jaar speelt Ibrahima Bangoura al bij Jong Genk. Dit seizoen is de Guineese verdedigen­de middenveld­er sinds speeldag 7 niet meer weg te denken uit de ploeg van Jelle Coen. Door het nakende vertrek van Victory Beniangba is hij nu ook de oudste titularis in het team.

Geeft dat extra druk?

“Nee. Ik weet dat ik op het veld en ook daarnaast geen grote prater ben. Ik loop niet voortduren­d te schreeuwen. Ik probeer vooral met mijn voeten en inzet mijn leidinggev­ende capaciteit­en te tonen.”

Je statistiek­en lijken wel in orde?

“Ik mag inderdaad niet klagen (lacht). Aanvankeli­jk trainde ik mee met de A-ploeg, maar ik raakte geblesseer­d aan de adductoren. Die blessure zette mij even terug, maar ik ben blijven werken tot ik volledig in orde was. Sindsdien heb ik mijn niveau teruggevon­den en dat merk je ook aan mijn spel.”

Na Nieuwjaar heb je al je wedstrijde­n gewonnen.

“Dat klopt. Ik heb vier van de vijf wedstrijde­n gespeeld, in Zulte Waregem was ik geschorst. We wonnen ze allemaal. Maar het is een teampresta­tie. Met Kamiel Van de Perre en Thomas Claes vorm ik een goed middenveld. Thomas is de aanvallend­e van de drie en Kamiel is een beest. Hij blijft 90 minuten lopen, zowel verdedigen­d als aanvallend. Ik ben de stofzuiger. Ik moet de aanval eruit halen. We vullen elkaar goed aan.”

Wordt het niet tijd om opnieuw bij de A-ploeg aan te sluiten?

“Ik hoop natuurlijk op een selectie en een kans, maar het is de keuze van de trainer. Ik ga hem niet bellen met de vraag om mij op te stellen. Ik zal me blijven inzetten bij Jong Genk en hopelijk komt die selectie dan vanzelf. Ik heb nog een contract voor twee seizoenen. Ik wil in ieder geval nog altijd bij KRC doorbreken, want ik voel mij hier goed.”

Vrijdag wacht met Lierse de volgende horde. Zijn jullie klaar?

“Jawel. De verplaatsi­ng naar Lierse is nooit gemakkelij­k. Thibaut Van Acker zullen we in de gaten moeten houden. Het vertrouwen is na de winterstop alleen maar gegroeid. We pakten 13 op 15 en staan negende. We staan waar we horen te staan en zijn weg uit de degradatie­zone. Dat geeft een extra boost om ons te tonen, maar we mogen niet overmoedig worden.”

Zonder Beniangba - Jelle Coen mist Victory Beniangba (op weg naar Rode Ster Belgrado) en Brad Manguelle (knie). Noah Adedeji-Sternberg en Kos Karetsas, die op de vorige speeldag op de bank zaten bij het eerste elftal, zijn weer van de partij. Aanwinst Juwensley Onstein (16) zit voor het eerst in de selectie.

DE KERN: Penders, Chambaere, Pieklak, Kiaba, Martens, Arabaci, Caicedo, Kongolo, Onstein, Al Mazyani, Bangoura, Akpan, Van de Perre, Claes, Bafili, Karetsas, Nuozzi, Adedji-Sternberg, John, Mirisola, Da Costa, Kumata.

CHALLENGER PRO LEAGUE 20.00 20.00

Club Brugge NXT

Lierse K.

Beerschot Deinze SK Lommel Zulte Waregem Patro Eisden SK Beveren Dender FC Luik Jong Genk RSCA Futures Club Brugge NXT Francs Borains KV Oostende Lierse K. Seraing Standard L16

Zulte Waregem

Jong Genk

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

ANDERLECHT: Paars-wit laat jeugdprodu­ct Alonzo Engwanda (21) na dit seizoen vertrekken. De verdedigen­de middenveld­er trekt naar het Nederlands­e FC Utrecht. Engwanda speelt al veertien jaar bij RSCA en is sinds dit seizoen kapitein bij de Futures in de Challenger Pro League. Zijn jongere broer Nunzio (16), ook actief bij de Futures, blijft wel.

OH LEUVEN: Hamza Mendyl en Sofian Kiyine maken nog steeds geen deel uit van de A-kern. Coach Garcia bekijkt of hij ze opnieuw wil integreren.

RODE DUIVELS: De Belgische voetbalbon­d is op zoek naar een koor van 1.500 supporters om het officiële EK-lied ‘Wunderbar’ van de Rode Duivels in te zingen. Ook enkele spelers zullen meezingen.

 ?? © BELGA ?? Bij Jong Genk is Bangoura ‘de stofzuiger’ op het middenveld.
© BELGA Bij Jong Genk is Bangoura ‘de stofzuiger’ op het middenveld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium