Het Belang van Limburg

“Degradatie vermijden wordt onze belangrijk­ste opdracht”

Alexandre Di Gregorio (44) is de nieuwe trainer van SK Tongeren. De ex-middenveld­er van onder meer KRC Genk, Charleroi en Antwerp moet blauw-wit in tweede amateur houden. “Tongeren is een van de twee ex-clubs die voor altijd in mijn hart zullen zitten.”

- Marc Truyers

Di Gregorio sloeg de deuren bij Kelmis meteen achter zich dicht en leidde donderdaga­vond al zijn eerste training bij SK. “Het is allemaal heel snel gegaan”, vertelt de nieuwe T1 die samen met exprof Jordan Remacle (T2) en Benoit Hossay (physical trainer) de nieuwe trainersst­af van blauwwit vormt. “De club heeft mij maandag gecontacte­erd en we waren er al snel uit. Tongeren en Antwerp zijn de twee ex-clubs die voor altijd in mijn hart zullen zitten.”

“In 2017 kwam ik op mijn 37ste in Tongeren voetballen. Het werd een fantastisc­he belevenis, want dat seizoen werden we kampioen en promoveerd­en we naar tweede amateur. In 2019 ben ik dan als speler-trainer naar Kelmis getrokken, dat toen was teruggezak­t naar eerste provincial­e. We zijn toen tweemaal op rij gepromovee­rd en zitten ondertusse­n terug in tweede amateur. In juni vorig jaar was ik er al gestopt als speler.”

Pro License-diploma

Recent liet het bestuur van Kelmis weten dat ze geen licentie voor eerste nationale gaan aanvragen. “Daarmee was de magie een beetje weg voor mij”, vertelt de nieuwe Tongerse coach. “Ik heb uitdaginge­n nodig in het leven. Net op het moment dat ik had beslist om Kelmis te verlaten aan het einde van het seizoen, kwam Tongeren aankloppen. Het ideale moment dus. In het verleden hadden ze me al eens gepolst, maar toen was de timing niet goed.”

Di Gregorio die in ThimisterC­lermont

woont, op een halfuurtje van Tongeren, gaat in juni zijn Pro License-trainersdi­ploma behalen. “Ik ben één van de weinige amateurs, wat toch redelijk uniek is in dit wereldje. Ik ben dertien jaar profvoetba­ller geweest. Dat feit vormt samen met mijn talenkenni­s een grote plus. Proftraine­r worden? Ik werk nu als accountman­ager in de zuivelindu­strie. Een erg leuke job die ik niet zomaar zal opgeven om voor het onzekere bestaan van proftraine­r te kiezen.”

Degradatie vermijden

Di Gregorio is vanzelfspr­ekend op de hoogte van de neerwaarts­e spiraal bij Tongeren. “Ik wil opnieuw vertrouwen en plezier in de groep pompen. De degradatie vermijden, wordt onze belangrijk­ste opdracht. Voor welk soort voetbal ik sta? Ik moet nog analyseren welk type spelers ik ter beschikkin­g heb, maar ik hou wel van aanvallend voetbal. Met Kelmis scoorden we veel, maar kregen wel ook wel wat doelpunten tegen omdat we veel risico’s namen. Veel jonge jongens die er reeds bij waren in eerste provincial­e voetballen nu nog bij Kelmis.”

“Proftraine­r worden? Mijn job is te leuk om die zomaar op te geven”

Alexandre Di Gregorio T1 SK Tongeren

 ?? © TOM PALMAERS ?? Alexandre Di Gregorio (links) met zijn T2 Jordan Remacle.
© TOM PALMAERS Alexandre Di Gregorio (links) met zijn T2 Jordan Remacle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium