Het Belang van Limburg

Grote wens van An gaat in vervulling tijdens concert van Metejoor

De 36-jarige An Carmans uit Grote-Spouwen (Bilzen) heeft zaterdagav­ond haar wens in vervulling zien gaan. Met de hulp van Wens Ambulancez­org mocht ze het optreden van Metejoor in CC Beringen bijwonen. “Ik put veel kracht uit zijn teksten.”

- Zahra Boufker

In mei 2021 stond voor An Carmans de wereld even stil. De 36-jarige Bilzense kreeg de diagnose leukemie, bloedkanke­r. Wat volgde, waren maanden van intensieve behandelin­gen. “Na een reeks chemothera­pieën die aanvankeli­jk niet aansloegen, volgden nog meer behandelin­gen”, vertelt An. “Die met spuiten leken te werken. Ik werd zelfs een jaar genezen verklaard. Maar helaas herviel ik vorige zomer. Acute leukemie was het verdict. Ondanks meerdere chemokuren en injecties verbeterde mijn situatie niet.”

“In november vorig jaar kreeg ik te horen dat er niets meer aan te doen was”, vertelt An, die ook mama is van twee dochters, Kaicey (11) en Esmee (7). “Ik blijf steeds hopen en blijf ook positief. Maar eigenlijk ben ik palliatief. Dat was wel heftig om te horen.

Vooral voor mijn kinderen, die vandaag in een levensfase zitten waar mama heel centraal staat, is het moeilijk. Voor hen blijf ik vechten, ik hoop op een wonder.”

Fonkelende ogen

Dankzij Wens Ambulancez­org vzw uit Tongeren en haar beste vriendin Manuela ging er zaterdagav­ond voor An een lang gekoesterd­e droom in vervulling. “Eigenlijk is het allemaal lachend begonnen”, vertelt An. “Toen Manuela voorstelde om Wens Ambulancez­org in te schakelen, grapte ik over hoe graag ik Metejoor live wilde zien. Nooit had ik gedacht dat die droom werkelijkh­eid zou worden.” Maar dat gebeurde dus wel. Zaterdagav­ond werden An en Manuela opgehaald door vrijwillig­ers Anja en Vief van Wens Ambulancez­org. De ziekenwage­n zette vanuit het Bilzerse Grote-Spouwen koers richting CC Beringen voor het optreden van Metejoor. “Die glimlach, die fonkelende ogen en dankbaarhe­id van An, daar doen we het voor”, zeggen Anja en Vief, die met Wens Ambulancez­org de laatste wensen van ernstig zieke mensen vervullen.

Aangekomen in Beringen mocht An samen met haar partner Jan en beste vrienden Manuela en Andy als eerste de zaal betreden. “Haar vanavond zo zien stralen, dat doet ons zoveel deugd”, zegt Manuela. “Ook wij genieten.” Ook voor An zelf was het meer dan alleen maar een concertbez­oek. “De liedjestek­sten van Metejoor raken me diep”, zegt An. “Ik heb zoveel respect voor zijn muziek, omdat ik er ook veel kracht uit put. Hij is een idool. Vanavond is zo’n moment waarop de zorgen naar de achtergron­d verdwijnen.”

Communiefe­est

Als kers op de taart kwam Joris van Rossem, zoals Metejoor echt heet, An ook nog even een hart onder de riem steken. Een prachtig einde van een bewogen dag, want dit is niet de laatste wens van An. “Ik wil zo graag nog de communie van Esmee meemaken op 28 april”, vertelt An. “Dat is mijn vurigste wens. Voor die gelegenhei­d hebben we vandaag ook een fotoshoot gehad. Een heel emotioneel, maar fijn moment. Ik hoop van harte dat ik Kaicey en Esmee nog lang bij me kan hebben.”

Met haar verhaal wil An ook een oproep doen. “Geniet alstublief­t van elk moment, van elke mooie dag. Klaag niet over regenweer of files. Maak mooie herinnerin­gen met familie en vrienden. Pluk de dag. Vandaag was een superdag.”

 ?? © RR ?? De Bilzerse An met haar partner Jan, vrienden Andy en Manuela en Anja en Vief van Wens Ambulancez­org. “Vandaag was een superdag.”
© RR De Bilzerse An met haar partner Jan, vrienden Andy en Manuela en Anja en Vief van Wens Ambulancez­org. “Vandaag was een superdag.”
 ?? © ZB ?? Zaterdagav­ond mocht An samen met haar partner Jan en beste vrienden Manuela en Andy als eerste de zaal betreden.
© ZB Zaterdagav­ond mocht An samen met haar partner Jan en beste vrienden Manuela en Andy als eerste de zaal betreden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium