Het Belang van Limburg

SOUDAL QUICK-STEP

-

“Hopelijk zit er nog wat marge op”

Als de Omloop het Nieuwsblad tegenvalt, wil Soudal Quick-Step dat al eens rechtzette­n in Kuurne, maar dat lukte deze keer niet. De ploeg kon met Luke Lamperti een zevende plaats over de streep trekken, maar daarmee was alles gezegd.

De collectiev­e aanval van Visma-Lease a Bike vanaf Le Bourliquet – waarmee voor tachtig procent van het peloton de koers in één keer voorbij was – kwam binnen bij Yves Lampaert: “Ik zag vijf gele mannen gaan en daarachter nog wat volk zwalpen. Ergens moeten we blij zijn dat we er niet helemaal afgereden worden, maar concurrere­n tegen die overmacht is niet simpel.”

Julian Alaphilipp­e was nog mee bij de eerste schifting, maar moest passen toen Wout van Aert nadien nog een keer versnelde. Die andere kopman Kasper Asgreen zat in Kuurne op geen enkel moment in koers. “Na zijn val in de Omloop was Kasper gewoon echt niet goed”, aldus ploegleide­r Wilfried Peeters. “Julian was wel op niveau, niks op aan te merken.”

Tom Steels gaf aan dat een minder openingswe­ekend niet helemaal uit de lucht kwam vallen. Hij verwees naar de hoogtestag­e die Alaphilipp­e, Lampaert, Gianni Moscon, Casper Pedersen en Josef Cerny achter de rug hadden. En naar Kasper Asgreen, die dit weekend zijn eerste koersen van het jaar reed. “Dan weet je dat je snelheid gaat tekortkome­n” aldus Steels. “Wout van Aert heeft die wel al, omdat hij de Algarve heeft gereden. Dat zijn geen uitvluchte­n, dat is de realiteit.”

Het zijn zeker verzachten­de omstandigh­eden, maar of dat het weekend van Soudal QuickStep helemaal uitlegt? Yves Lampaert was zelf ook niet volledig overtuigd: “Hopelijk zit er nog wat marge op inderdaad. Maar bij Visma komen ze ook van hoogte. Bij hen slaat dat precies anders aan dan bij ons.”

Wilfried Peeters wees op de selectie van Soudal Quick-Step en het verschil in soortelijk gewicht ten aanzien van Visma-Lease a Bike: “Je moet kijken naar de groep die we hier hebben. Een combinatie van ervaren renners en jonge gasten, voor wie deze wedstrijde­n eigenlijk nog te vroeg komen. Maar we investeren in hen, in de hoop dat er iemand uitkomt die op termijn wel kan mee spelen. Over de voorbereid­ing op hoogte en zonder veel koersen wil ik het niet hebben. Het gaat erom om genoeg goeie renners te hebben. Zet Remco Evenepoel hier aan de start en hij zal bij de besten in koers horen, ongeacht de voorbereid­ing.”

“Bij Visma komen ze ook van hoogte. Maar bij hen slaat dat precies anders aan dan bij ons”

Yves Lampaert Soudal Quick-Step

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium