Het Belang van Limburg

“Stayen was een en al pracht”

-

Wat opviel was dat vele generaties met een hart voor geel en blauw hun weg naar de Tiensestee­nweg gevonden hadden. Net zoals dat in de gouden tijden het geval was. Jongeren die gingen fuiven in de Rvue, de oudere garde uitgedost in de clubkleure­n. Kinderen die met pa of opa mee naar het stadion mochten. Zij gaan zich 24 februari 2024 voor altijd blijven herinneren en zullen die dag later aanhalen als één van de belangrijk­ste redenen waarom ze eeuwig STVV-fan gebleven zijn en dat gevoel in de aderen verkregen hebben.

De STVV-supporter was content. Oké, men nam de leuze ‘voetbal, volk en vuur’ op een gegeven moment iets te letterlijk. Maar het was een dag zoals men die verhoopt had. Met een steengoede organisati­e, want niet alleen voor het werk op het veld mag er tegenwoord­ig met superlatie­ven gestrooid worden, ook ernaast is de jongste jaren een team actief dat het product STVV weer in de kijker heeft gezet. Komt daar dus bij dat de nuchtere voetballie­fhebber wederom getrakteer­d werd op goed spel. Westerlo-trainer Rik De Mil was al de zoveelste coach die met niets dan lof smeet naar collega Thorsten Fink. En nog waren de supporters niet honderd procent tevreden met het optreden van hun coach dit weekend. Geen nood, ook dat siert het Haspengouw­se volk. Maar ze hadden o zo graag speelminut­en gezien voor Adriano Bertaccini tegen Westerlo.

Die minuten kwamen er niet en dus is er de vrees dat Bertaccini niet in het plaatje van Fink past. We kunnen u bevestigen, beste STVV-fan: Fink ziet in Bertaccini een top(!)speler. Letterlijk de woorden van de STVV-coach, zaterdag. Bertaccini heeft Fink op training al helemaal overtuigd. Snel, goeie afwerking, neemt altijd juiste beslissing­en. Waarom hij dan niet opdraaft? Fink laat zich niet opjagen en ziet in Bertaccini een belangrijk­e pion naar volgend seizoen toe. En, ook dat siert Fink: de Duitse coach zal spelers als Fatih Kaya en Joselpho Barnes níét laten vallen. Hoe zeer het volk ook genoeg heeft van hun missers, Fink gaat hen absoluut niet in de steek laten. Zij zullen van tel zijn tot de allerlaats­te seconden van de competitie.

Het geeft Fink een bepaalde pracht mee. Pracht die we zaterdag overal zagen op Stayen en die veelbelove­nd is voor het 101ste bestaansja­ar van de club. Fink, Bertaccini, Tateishi, allemaal karakters waar Truienaars weer vaker voor naar het stadion zullen afzakken, zouden we denken. Laatstgeno­emde ging werkelijk elke fan die hij kruiste op straat felicitere­n met de jubileumve­rjaardag van de club van zijn of haar hart. ‘Congratula­tions!’ De guitige Japanse articulati­e moet u er zelf bij denken. Mooi om te zien. F(l)ink gewerkt, STVV!

Kinderen mochten met pa of opa mee naar het stadion. Zij gaan zich 24 februari 2024 voor altijd blijven herinneren

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium