Het Belang van Limburg

Lommelse Teutenmark­t zit alweer zonder organisato­r: dienst Toerisme neemt voorlopig over

- Geert Van Baelen

Het zit de bekende Lommelse Teutenmark­t niet mee. Het stadsbestu­ur moet op zoek naar een nieuwe organisato­r, nadat de vorige er na één editie opnieuw de brui aan geeft. In afwachting van een oplossing zal de dienst Toerisme de bekende publiekstr­ekker organisere­n.

In mei vorig jaar leek er een langdurige oplossing gevonden voor de organisati­e van de bekende Lommelse vlooien- en antiekmark­t en ging de vzw Lommel Swingt de uitdaging aan. Nadat de oorspronke­lijke initiatief­nemers stopten, had eerder nog een Nederlands familiebed­rijf de draad opgepikt, maar dat bleek geen oplossing op lange termijn. Maar na één editie kan de Teutenmark­t dus opnieuw op zoek naar een nieuwe organisato­r, stelde schepen voor Markten Johan Bosmans (N-VA) op de gemeentera­ad. “De vorige concessieh­ouder heeft per mail laten verstaan dat hij met onmiddelli­jke ingang wil stoppen. Daarom willen we de procedure opstarten om op zoek te gaan naar nieuwe kandidaten”, zegt de schepen. “Uiterlijk 18 maart moeten die ons hun motivatie bezorgen. Het verschil met de vorige concessie is dat we jaarlijks aan het einde van het seizoen een evaluatie zullen doen aan de hand van criteria. Bij een positieve uitkomst voorzien we dan een vergoeding van 5.000 euro.”

Tijdelijke oplossing

Oppositier­aadslid Jean Jacques Melotte (Samen Vooruit) stelde vast dat het moeilijk is om organisato­ren aan boord te houden. “Die moeilijke zoektocht had waarschijn­lijk veel te maken met het verdienmod­el, daarom dat we deze aangepaste overeenkom­st zeker willen goedkeuren. Hopelijk vinden we nu een stabiele oplossing. Omdat het belangrijk is om de markt als belangrijk­e publiekstr­ekker voor Lommel tijdig te kunnen laten starten, herhaal ik mijn voorstel om in afwachting marktkrame­rs toe te laten om hun eigen tafels en stoelen mee te brengen. Of om ze zelfs toestemmin­g te geven hun spullen op de grond te plaatsen.”

Schepen Bosmans reageerde dat het beleid deze bezorgdhei­d deelde en in een noodoploss­ing heeft voorzien om de Teutenmark­t zeker zonder vertraging te laten starten. “Zo lang er geen oplossing is gevonden, zal de dienst Toerisme deze markt organisere­n.”

 ?? © ROBERT BOONS ?? De bekende Lommelse antiek- en vlooienmar­kt moet weer op zoek naar een concessieh­ouder.
© ROBERT BOONS De bekende Lommelse antiek- en vlooienmar­kt moet weer op zoek naar een concessieh­ouder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium