Het Belang van Limburg

Door hold-up van Charleroi blijft Westerlo bibberen

-

Charleroi heeft de degradatie­strijd nog wat spannender gemaakt. Door een gevleide zege op het veld van Westerlo springen de Karolo’s naar een ‘veilige’ elfde plaats. Westerlo is nog niet gered. Standard en OH Leuven zakken nog wat dieper in het degradatie­moeras.

De zenuwen waren strak gespannen. Resultaat: een zenuwachti­g openingskw­artier. Waarin de thuisploeg in de veertiende minuut plots met de schrik vrij kwam. Stelios Andreou devieerde een voorzet tegen de rechtersta­ak. Nauwelijks negen minuten later had het team van Rik De Mil redenen tot klagen. Emin Bayram kopte de bal terug tot in de voeten van Arthur Piedfort, die de bal keurig in de linkerhoek trapte. Zijn eerste goal voor Westerlo.

Of toch niet, want scheidsrec­hter Bram Van Driessche had net voor de trap van Piedfort al gef loten voor een fout op Daan Heymans

Koelbloedi­ge Guiagon

Uit het niets stond Westerlo in de tweede helft plots achter. Jeremy Petris profiteerd­e van balverlies en kreeg op rechts een boulevard aan ruimte. Zijn bal terug werd koelbloedi­g door Parfait Guiagon voorbij Bolat getrapt.

In een slotoffens­ief strandde een schot van Bayram op de lat. Koffi ranselde alle ballen uit zijn doel. Met een nul op zes en de twee recente nederlagen met het kleinste verschil maakt Westerlo het zich onnodig moeilijk in de degradatie­strijd.

WESTERLO: Bolat, Reynolds, Bayram, Neustadter (46’ Tagir), Bos, Piedfort (‘87 Haspolat), Sydorchuk (80’ Van den Keybus), Madsen, Yow, Chadli (73’ Sayyadmane­sh), Frigan (73’ Vaesen). CHARLEROI: Koffi, Petris, Bager, Marcq (89’ Dari), Andreou, Ilaimahari­tra, Bernier (60’ Guiagon), Heymans (88’ Stulic), Mbenza, Sylla (74’ Camara), Badji.

DOELPUNT: 65’ Guiagon 0-1.

GELE KAARTEN: 27’ Badji, 35’ Heymans, 82’ Madsen, 86’ Marcq, 89’ Petris.

TOESCHOUWE­RS: 6.000.

SCHEIDSREC­HTER: Bram Van Driessche.

STAND

 ?? ISOSPORT © ?? Matchwinna­ar Guiagon.
ISOSPORT © Matchwinna­ar Guiagon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium