Het Belang van Limburg

Oppositie scherp voor catering Breugelhoe­ve

Sterrenreg­ister:

- Breugelhoe­ve: Vervoer:

Meerderhei­d: CD&V (16)

Oppositie: Appel (3), N-VA (4), Vooruit (1), onafh. (1)

Oppositief­racties Appel, N-VA en Vooruit vroegen om een sterrenreg­ister uit te werken. Ouders van kindjes die sterven binnen de 140 dagen na de bevruchtin­g kunnen dit niet wettelijk laten registrere­n bij de gemeente. Burgemeest­er Steven Matheï (CD&V) beaamde de waarde van dit initiatief. “Als extra engagement zouden we ook de kans willen geven om een symbolisch plaatje aan te brengen aan de sterrenwei­de op de begraafpla­atsen.”

Kathleen Soors (Appel) informeerd­e naar een stand van zaken bij de voorlopige uitbating van Breugelhoe­ve die zou lopen tot de zomer. “Die loopt goed. De dieren worden opgevolgd door dierenarts­en. Ondertusse­n is er ook een oplossing voor catering tijdens de kampen”, schetste burgemeest­er Matheï. “De voorbije weken hebben we verschille­nde voorstelle­n gekregen voor een definitiev­e uitbating. Momenteel worden de kandidaten bevraagd. Ook verzamelen we feedback van gebruikers.” Onafhankel­ijk raadslid Peter Smeets sprak van een ‘goednieuws­show’, en zag een “inbreuk op de voedselvei­ligheid”. “Tijdens een recent kamp zijn er maaltijden uitgedeeld zonder het nodige attest.” Schepen Dirk Collaers (CD&V) vond dat het raadslid overdreef. “Het cateringbe­drijf heeft begin deze maand een aanvraag gedaan en die is lopende. Een aanvraag kan niet gebeuren vooraleer het bedrijf ook weet dat het het eten mag verzorgen. Het bedrijf is in orde.” Smeets nam hier geen genoegen mee. “Bij het FAVV spreken ze wel degelijk van een inbreuk en wisten ze niets van een aanvraag. Ik heb de indruk dat die pas is gebeurd nadat ik jullie polsten.” De schepen ontkende.

Het nieuwe vervoerspl­an van De Lijn blijft voor problemen zorgen. Oppositier­aadslid Wouter Van Elsacker (N-VA) kaartte aan dat het vaak misloopt voor scholieren die vanuit Wijchmaal met de bus naar Hasselt moeten. “De aansluitin­g aan het kruispunt in Hechtel loopt vaak mank, wat maakt dat de kinderen niet tijdig in school zijn”, aldus het raadslid dat polste welke stappen het beleid neemt. Schepen Steven Broekx (CD&V) zei dat de stad al 60 klachten had gekregen. “We zullen die overmaken aan De Lijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium