Het Belang van Limburg

Van sabbatjaar naar eindelijk titel met Kivola Riemst?

- Rob Kwanten

Vier speeldagen voor het seizoensei­nde trekt leider Riemst zondag naar Herstal, dat één puntje minder telt. Voor de winnaar ligt de titel voor het grijpen. “Ons moment is gekomen”, maakt Maarten Vandebeeck zich sterk.

Vorig seizoen was er geen spoor van Vandebeeck (25) bij Kivola. “Ik nam een sabbatjaar”, legt de aanvaller uit Heusden-Zolder uit. “Het was het allereerst­e jaar dat ik werkte. Ik was volop bezig met de uitbouw van mijn carrière als kinesist. De combinatie met volleybal was eventjes niet mogelijk. Ik startte als tweede kinesist in de praktijk van Claudio De Luca, intussen ben ik medezaakvo­erder en mijn vriendin werkt hier ook. Het gaat behoorlijk snel. Maar als er opportunit­eiten zijn moet je die grijpen.” Toch kwam er een terugkeer naar Riemst. “Ik miste op de eerste plaats het sociale aspect” vervolgt Vandebeeck. “Af en toe ging ik eens een wedstrijdj­e meepikken op de tribune. Natuurlijk werd er dan al eens gegrapt over een terugkeer. En kijk, die is er ook gekomen. Bij de deur ligt Riemst jammer genoeg niet. 50 kilometer enkele verplaatsi­ng, gelukkig wel via een vrij vlotte verbinding over de autosnelwe­g.”

Titel gemist door corona

Vandebeeck en co trekken zondag met vertrouwen naar Herstal. Beide teams verloren dit seizoen nog maar drie keer en maken onderling uit wie de titel pakt. “Het is simpel. De ploeg die zondag wint, heeft de beste kansen om kampioen te worden. De verliezer heeft het niet meer in eigen handen. Als wij winnen starten we het laatste drieluik met vier punten voorsprong. Dat zou genoeg moeten zijn. Maar ik loop niet op de zaken vooruit, want het is altijd lastig in Herstal. Of wij klaar zijn voor een verblijf in tweede nationale? Absoluut. We doen al enkele jaren bovenaan mee in nationale 3. Vergeet niet dat de corona-uitbraak ons in 2020 al eens een titel en promotie kostte. Ons moment is nu echt gekomen. De meeste jongens hebben ook al bijgeteken­d. Daar zit het verlengd verblijf van coach Martijn Moors voor veel tussen. Hij heeft een hechte groep gesmeed. We zijn realistisc­h genoeg om te weten dat we in nationale 2 niet bovenaan zullen meedraaien. Maar er is hier kwaliteit genoeg om een rol van betekenis te spelen”, besluit Vandebeeck.

→ Zondag 18 uur: Herstal - Kivola Riemst

 ?? © DICK DEMEY ?? Maarten Vandebeeck is medezaakvo­erder van een kineprakti­jk, waar ook zijn vriendin Amber werkt.
© DICK DEMEY Maarten Vandebeeck is medezaakvo­erder van een kineprakti­jk, waar ook zijn vriendin Amber werkt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium