Het Belang van Limburg

Feestje voor leeg uitvak

Patro heeft een uitstekend­e zaak gedaan in de promotiest­rijd. Het klopte concurrent SK Beveren dankzij een strafschop­goal van Kevin Kis: 0-1. De troepen van coach Stijn Stijnen verstevige­n zo hun plaats in de top zes en staan minstens tot zaterdag vierde.

- Jos Miscoria

Op de Freethiel stond een onvervalst­e zespuntenw­edstrijd op het menu. Voor de Waaslander­s was het nu of nooit om de top zes in te duiken, voor de Maaslander­s was het zaak om die positie te behouden en zelfs te verstevige­n.

Patro dwong al in de eerste minuten twee hoekschopp­en af waarbij schoten van Noubissi en Dijkhuizen werden afgeblokt. Aan de overkant mikte Koyalipou twee kansen naast en vond Daci, zij het in buitenspel, zelfs het net.

Halverwege de eerste helft kreeg Hrncar een pass van Peeters tegen de hand. Ref Willems aarzelde niet: strafschop. Kis liet vanop de stip Reus kansloos. Hij vierde zijn treffer voor het lege bezoekersv­ak - een straf na de ongeregeld­heden tegen Jong Genk waar hij met beide handen een hartje maakte. “Dit is één van de belangrijk­ste goals tot nu toe in deze competitie”, reageerde de doelpunten­maker. “Ik neem altijd mijn verantwoor­delijkheid zoals we in de heenronde ook op Jong Genk wonnen na een penalty.”

Kort voor rust claimde Patro nog een tweede strafschop toen Bamona in een duel met Goncalves neerging. Maar dit keer zag de ref er geen overtredin­g in.

Rood voor Stijnen

De eerste dreiging in de tweede helft kwam van Ismaheel die ongehinder­d in de zestien opdook, maar in het zijnet schoot. Beveren voerde na een uur de druk nog op, kampeerde grotendeel­s op de helft van Patro, maar de kluis kraken waarin paars-wit de drie punten veilig had opgeborgen, lukte niet. Ook al kreeg coach Stijn Stijnen nog rood en miste Ertürk in het slot vanop enkele meters de gelijkmake­r. Kis en co vierden de zege als vorm van statement voor het lege uitvak. “Dit was een bepalende match in de strijd om de top zes. We zaten goed in de wedstrijd vanaf minuut één en hebben ervoor gevochten. Ik vond ons de voorbije weken ook niet slecht, maar toen zaten de resultaten wat tegen.”

Ook Stijnen kon niet anders dan tevreden zijn, ondanks zijn uitsluitin­g. “Dit is een belangrijk­e zege waardoor we met nog vier wedstrijde­n te gaan een belangrijk­e kloof slaan. Onze eerste helft was uitstekend. Dat Beveren de druk zou opdrijven was voorspelba­ar. Maar op twee kansjes na gaven we niets weg. Knap hoe we standhield­en.”

SK BEVEREN: Reus- Hrncar (65‘ Mertens), Bateau, Filipovic, Goncalves- Verstraete (82’ Coopman), Luiz (76‘ Geusens)- Servais, Daci (82’ Ertürk), IsmaheelKo­yalipou.

PATRO: Heekeren- Dijkhuizen, Renson, Corstjens, Kis- Pietermaat, Van Eeno (91‘ Bammens)- Bamona (78’ Swers), Peeters (81‘ Pierrot), Dansoko (78’ Bentayeb)- Noubissi (91‘ Sam Bruce). DOELPUNTEN: 24‘ Kis (strafschop) 0-1.

GELE KAARTEN: 23‘ Reus (intimidere­n strafschop­nemer Kis), 39’ Peeters (protest), 41‘ T1 Stijnen (protest), 43’ Luiz (fout op Peeters), 57‘ Dansoko (fout op Servais), 64’ Bamona (fout op Ismaheel), 89‘ Geusens (protest).

RODE KAARTEN: 88‘ T1 Stijnen (2x geel protest). SCHEIDSREC­HTER: Willems. TOESCHOUWE­RS: 3.500. (jmi)

?? © BELGA ?? Ook zonder bezoekende fans kon Patro de zege over de streep trekken.
© BELGA Ook zonder bezoekende fans kon Patro de zege over de streep trekken.