Het Belang van Limburg

“We willen met een gemotiveer­de Tedesco aan het EK

- Bart Lagae

Met een crisis in de arbitrage en een contractve­rlenging voor Domenico Tedesco kende Piet Vandendrie­ssche (58) een bewogen start als CEO van de voetbalbon­d. “Ik ben een grote believer in onze coach.”

“Weet iemand waar ze die nieuwe CEO van de voetbalbon­d gevonden hebben? Bij de Stasi ofzo?” Piet Vandendrie­ssche was even de kluts kwijt toen hij op 1 maart deze titel in onze krant las. Zeven jaar lang had hij in relatieve rust als CEO van Deloitte België kunnen werken, maar na enkele weken bij de voetbalbon­d werd hij plots het voorwerp van een frontale aanval door Johan Boskamp, een gevierd voetbalana­list. Boskamp had zo zijn idee over de zoektocht van de voetbalbon­d naar een perslek over scheidsrec­htersrappo­rten.

“Ik was verwittigd dat er veel media-aandacht zou zijn, maar ik was wel ontzet door de titels die op mij geplakt waren”, vertelt Vandendrie­ssche. “Ik heb inderdaad een audit naar het lek over de scheidsrec­hters in gang gezet, in overleg met de raad van bestuur. Maar ik vind het wel vreemd dat iemand zonder enige achtergron­d of kennis van zaken commentaar mag geven en dat dit commentaar met zo’n titel in de krant verschijnt. Dat moet je dan uitleggen aan je schoonmoed­er, die Limburgse is.”

Heeft u het privacylek gevonden?

“Het onderzoek loopt nog. Mijn verwachtin­g is niet heel groot, in alle eerlijkhei­d. Het gaat mij vooral om het signaal dat we geven: hier is een lijn overschred­en. Dit is een heel uitzonderl­ijke maatregel, die ik nooit meer hoop te moeten nemen.”

U heeft het contract van Domenico Tedesco verlengd?

“Dat was de tweede grote werf op mijn bord na de arbitrage. We zijn vrij vlot tot een akkoord gekomen. Hij is hier graag en wij werken graag met hem. Hij heeft zich zonder nederlaag gekwalif iceerd voor het EK, heeft de ploeg vernieuwd en werkt zeer profession­eel samen met zijn staf.”

Waarom vóór hij zijn eerste toernooiwe­dstrijd heeft geleid?

“Omdat we met een gemotiveer­de Tedesco aan het EK willen beginnen. We willen geen coach die zich moet bezighoude­n met de vraag wat er na het EK komt. We willen op langere termijn door met hem. Hij heeft heel veel jonge spelers opgeroepen die nog gaan groeien.”

Hoe vindt u dat hij is omgegaan met de zaak-Courtois?

“Ik verkies niet te antwoorden omdat er al zoveel over is gezegd en geschreven. Ik wil me niet inlaten met de sportieve keuzes die Domenico Tedesco maakt. Hij doet dat op een heel profession­ele manier en heeft nauw contact met de clubs en de clubdokter­s.

Dit is voor alle duidelijkh­eid geen keuze tégen Thibaut Courtois. Het feit dat we het contract met Domenico Tedesco hebben verlengd, staat er los van. Maar ik vind wel dat we de keuzes die de coach maakt moeten respectere­n. Ik heb vertrouwen in Frank Vercautere­n en Jelle Schelstrae­te om de coach in die keuzes bij te staan. Frank heeft veel ervaring en wijsheid, dus dat loopt goed.”

Hoe groot is de kans dat Tedesco ook onze bondscoach op het WK in Amerika is?

“Ik ben een positief denkend mens, dus ik ga ervan uit dat hij dan nog onze coach is. Ik ben een grote believer in de coach. Anders zouden we hem geen nieuw contract geven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium