Het Belang van Limburg

Bilzense leerlingen oefenen verkeersre­gels met gocart

-

Om kinderen wegwijs te maken in het verkeer opende de stad Bilzen een verkeerspa­rk vlak bij het politiecom­missariaat. Daar kunnen leerlingen verschille­nde verkeerssi­tuaties op een veilige manier aanleren onder begeleidin­g, met fietsen en gocarts.

Er is gestart met interactie­ve lessen op het verkeerspa­rkje in Bilzen. “Het parkje aan het Schureveld leent zich uitstekend om kinderen op een pedagogisc­h verantwoor­de manier wegwijs te maken in het enorme aanbod van verkeersbo­rden en verkeersre­gels”, zegt schepen van Mobiliteit, Guy Sillen (Trots).

De kinderen kregen eerst de nodige uitleg over de verkeersbo­rden en konden dan in groepjes actief deelnemen met de f iets of gocart. “We gaan eind volgende maand op kamp naar Beringen. De derde graad legt die route af per f iets. Deze oefening, waarbij realistisc­he verkeerssi­tuaties zijn nagemaakt op kindermaat, is een geweldige voorbereid­ing op onze rit”, zegt juf Karlijn van basisschoo­l Rippetip.

Grote interesse

Het oefenen van de verkeersre­gels was zeer leerrijk en verliep prima. “Ik heb veel geleerd over de stopborden en hoe we moeten rijden in het verkeer”, vertelt Roan (11).

Ook Fien (11) leerde bij. “Vooral de voorrangsr­egels heb ik goed onthouden. Ik ga dadelijk op de gocart en dan ga ik zeker letten dat ik juist rij aan het kruispunt en op tijd de richting aangeef.”

De interesse van de Bilzense scholen om gebruik te maken van het verkeerspa­rk is groot. “We hebben nu al een zestal sessies gepland voor deze week samen met een ervaren politie-inspecteur van het PLOT”, zegt schepen van Onderwijs, Veronique Jans (Beter Bilzen). “Deze lessen zijn een perfecte aanvulling op de theoretisc­he lessen verkeer op school en een goede voorbereid­ing op het actief deelnemen in het echte verkeer. Een sessie duurt telkens ongeveer negentig minuten.”

 ?? © JOGE ?? Op de fiets of met de gocart oefenen op het verkeerspa­rkje.
© JOGE Op de fiets of met de gocart oefenen op het verkeerspa­rkje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium