Het Belang van Limburg

“Ons vertrouwen blijft groeien”

STVV heeft haar ambities in de Europe Play-offs meteen kracht bijgezet met een logische 2-0-zege tegen Westerlo. Bij afwezighei­d van de geblesseer­de topschutte­r Aboubakary Koïta nam Jarne Steuckers de Kanaries bij de hand door beide goals voor z’n rekenin

- Pieter Vanlommel en Gunter Schoofs

In de aanloop naar de start van de play-offs hoorden we unaniem bij de Kanaries dat ze er nog wat van wilden maken en zo lang mogelijk in de running wilden blijven voor dat ene Europese ticket. Dat dat geen plichtsmat­ige clichés waren, bleek al snel tegen Westerlo. Amper acht minuten stonden er op de klok toen Jarne Steuckers in een typische Steuckers-actie de Kanaries op voorsprong trapte.

De Truienaar sneed vanop rechts naar binnen om uit te halen met zijn gouden linker, de bal week af en doelman Gillekens was verslagen. “Er was wat geluk mee gemoeid maar dat kan me niet schelen”, lachte Steuckers, die voor rust nog een tweede doelpuntje had kunnen -of moetenmake­n na een gemeten voorzet van Ananou. “Ik zag die te laat komen omdat Kahveh voor me stond. Zo was ik verrast en zette ik mijn voet ertegen. Had ik gekopt, dan was het bingo.”

Metronoom Delorge

STVV was in die eerste helft heer en meester tegen Westerlo, dat al lang tevreden leek te zijn met het veiligstel­len van het behoud. Op een gegeven moment stond er 79 procent balbezit achter STVV tegenover 21 procent voor de Kemphanen. Met dank aan de regisseur op het geel-blauwe middenveld, Mathias Delorge, die een quasi foutloze wedstrijd speelde in zowel de opbouw als de afbraak.

“Ik heb ook het gevoel dat het goed liep”, bleef de jonge Truienaar na af loop nog bescheiden. “Ik was een beetje overal op het middenveld. In de eerste tien minuten van de tweede helft verloren we eventjes de grip op de wedstrijd door onzuiverhe­den in de passing. Maar voor het overige

want achteraan zette ook Matte Smets opnieuw een feilloze prestatie neer. Het zal ook hem en de rest van de Truiense defensie vertrouwen geven om met een clean sheet de play-offs aan te vatten. “Voor een verdediger doet dat altijd deugd, daarvoor staan we er ook”, reageerde Smets. “Dat Europese ticket leeft wel degelijk in onze groep, daar halen we nu onze motivatie uit om tot het uiterste te blijven gaan.”

Vijf op rij op Stayen

En zo blijft STVV al elf wedstrijde­n ongeslagen op Stayen en won het haar laatste vijf thuiswedst­rijden. “Voor de wedstrijd peppen we elkaar op door te zeggen dat dit onze thuis is, dat we hier niemand willen laten winnen”, knikte Smets. “Dat is de laatste weken goed gelukt. Laat ons deze mooie reeks vrijdag maar doortrekke­n in Mechelen. Dat wordt een heel andere partij.”

“Na Nieuwjaar heeft Mechelen een hele sterke reeks neergezet”, besefte ook Delorge. “Maar wij gaan zonder schrik naar daar. We gaan verder waar we gebleven waren na de zege tegen Club Brugge. Ons vertrouwen blijft zo groeien. We gaan die laatste negen matchen allemaal spelen om ze te winnen.”

 ?? ??
 ?? © DICK DEMEY ?? Felicitati­es voor Jarne Steuckers (18), de Truienaar bezegelde met twee doelpunten de vlekkeloze start van STVV in deze Europe Play-offs.
© DICK DEMEY Felicitati­es voor Jarne Steuckers (18), de Truienaar bezegelde met twee doelpunten de vlekkeloze start van STVV in deze Europe Play-offs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium