Het Belang van Limburg

Fink kan rekenen op jonge hongerige leeuwen

-

STVV heeft zijn start in de Europe Play-offs niet gemist. Net als eind februari in de jubileumma­tch hielden de Kanaries Westerlo onder de knie. Dankzij twee treffers van Jarne Steuckers, die meer en meer het voortouw neemt in de aanvallend­e acties.

Toegegeven: het echte vuur en enige spanning ontbrak wat in zo’n typische play-off 2-wedstrijd als deze. Wat niet wil zeggen dat Sint-Truiden het meest gebrand was om mee op het juiste spoor te zitten, samen met AA Gent en KV Mechelen die eerder in het paasweeken­d hun wedstrijd wonnen.

Coach Fink trakteerde de fans op de eerste basisplaat­s van Adriano Bertaccini. De afwezighei­d van de geblesseer­de Koïta maakte de keuze een stuk makkelijke­r om de Italo-Belg te brengen. De van Luik overgekome­n aanvaller moest maar een spurtje trekken of hij had het publiek op zijn hand. Zijn vurige speelstijl heeft daar alles mee te maken. In Sint-Truiden wil men iemand die voor elke bal gaat, in die zin is Bertaccini de perfecte man met het oog op de toekomst. Twijfelen doet deze speler geenszins als hij aan de bal komt. Ziet hij de doelpalen in zijn ooghoek, dan volgt er ongetwijfe­ld een knal op de kooi. Een eerste treffer zal naar alle waarschijn­lijkheid ook niet zo lang op zich laten wachten als bij Fatih Kaya, die trouwens ook op massale steun mocht rekenen vanuit Tribune Noord. Kaya kwam - alweer - maar een teen tekort toen Yamamoto hem op weg naar de 2-0 leek te zetten.

Het is leuk dat STVV mee op de trein is gesprongen met AA Gent en Mechelen, de ambities in play-off 2 moeten zo lang mogelijk levend blijven. Er is na het openingswe­ekend al een kloofje geslagen met Standard en de andere achtervolg­ers. Als STVV ook volgende week in Mechelen niet verliest, blijven de Kanaries in de running om mee te dingen naar het hoogste schavot. Het is nog vroeg en het blijft ‘maar’ play-off 2, wel heeft de garde van STVV genoeg honger om het seizoen zo goed mogelijk te beëindigen. Het voordeel van jonge hongerige leeuwen, zeg maar. Fink ziet in AA Gent de grote favoriet voor eindwinst in de nacompetit­ie. Terecht, maar STVV heeft in de reguliere competitie wel 4 op 6 gepakt tegen de Buffalo’s, dus wie weet. Maar eerst KV Mechelen overleven, een tegenstand­er die gebrand zal zijn op revanche na twee nederlagen tegen STVV eerder in het seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium