Het Belang van Limburg

Opmerkelij­ke actie: 480 honden rapen paaseitjes

-

Tijdens het paasweeken­d is een stuk van het 21 hectare grote domein van Blueberry Fields in Koersel omgetoverd tot een paradijs voor honden en hun baasjes. Bijna 500 honden konden er paaseitjes zoeken.

Met 480 gelukkige honden en nog eens 920 op de wachtlijst, bleek het evenement immens populair. De eitjes bevatten voor alle duidelijkh­eid geen chocolade. “Chocolade is gevaarlijk voor honden. We gebruiken hondvriend­elijke alternatie­ven zoals blikvoer, hotdogs voor honden en andere smakelijke hondensnoe­pjes”, legt initiatief­nemer Stefan Vranckx uit. Speciale aandacht was er voor honden met allergieën. Kleinere honden konden hun hart ophalen in een van de vier ballenbade­n, terwijl grotere honden konden rondrennen in een speciaal ingerichte losloopzon­e.

“Elke hond krijgt een kwartier de tijd om paaseieren te zoeken in een afgesloten zone”, legt Stefan uit. “Iedere hond krijgt ook een jeton voor een gratis hondenfrie­tje met mayo.”

Verwennen

De Genkse zussen Sylvia en Nadia zakten zaterdag af naar Koersel: “Ook honden verdienen het om verwend te worden”, vinden ze. “Onze Rocky heeft genoten van het paaseieren zoeken maar ook van de wandeling. Het sluit helemaal aan bij de paassfeer.”

Kasper, de hond van Marjon en Dorien uit Tessenderl­o, kon geen paaseieren vinden. “Hij liep alle snoepjes voorbij. Waarschijn­lijk ruikt hij te veel. Kasper en ook wij hebben wel genoten”, reageert Dorien.

“Onze hond heeft de tijd van zijn leven en wij ook”, zeggen Samira en Sam uit Diest.”Het is een unieke ervaring en uitdaging voor onze hond.”

“Volgend jaar organisere­n we het event opnieuw. De honden op de wachtlijst die dan nog interesse hebben, krijgen voorrang”, belooft Stefan Vranckx.

 ?? © ZB ?? Sylvia en Nadia met hun hond Rocky.
© ZB Sylvia en Nadia met hun hond Rocky.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium