Het Belang van Limburg

Schoenzole­n met cartoons? Het kan bij Ambiorix

- Dominiek Claes

De Tongerse producent van het topschoene­nmerk Ambiorix pakt weer uit met een unieke samenwerki­ng. Cartoonist en stripteken­aar Kim Duchateau is onder de arm genomen om cartoons met sportende figuren te ontwerpen die op de schoenzole­n worden aangebrach­t.

Kim Duchateau is niet enkel cartoonist, maar tekent ook eigen strips met personages als ‘Aldegonne’ en ‘Esther Verkest’. De tekeningen die hij ontwerpt voor de schoenzole­n van Ambiorix bevatten komische scènes uit verschille­nde sportdisci­plines. Zo zie je bijvoorbee­ld een overenthou­siaste polsstoksp­ringer die een wielrenner ten val brengt.

Sport

Het idee voor de zool is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Verschille­nde sportclubs in België (onder meer Union en STVV) kiezen voor schoenen van Ambiorix onder hun clubkostuu­ms. En ook op de Olympische Spelen van deze zomer zal het Limburgse merk aanwezig zijn: al voor de zesde keer is het kledingpar­tner van Team Belgium.

“Ambiorix heeft een sportief DNA”, legt CEO Peter Vavedin van

Ambiorix uit. “Dat wilden we graag tonen met onze schoenen, op een unieke en leuke manier. De veelzijdig­e tekenstijl en humoristis­che benadering van Kim Duchateau sluiten perfect aan bij dit idee.”

Enthousias­t

Kim reageerde meteen enthousias­t op de uitdaging: “Ik heb in mijn carrière al tekeningen gemaakt voor veel verschille­nde zaken, maar voor schoenzole­n, dat is weer iets helemaal nieuws.” De Ambiorix-schoenen met het ontwerp van Kim zijn verkrijgba­ar bij de Ambiorix flagship stores en diverse onaf hankelijke verkooppun­ten.

Het is niet de eerste keer dat Ambiorix uitpakt met verrassend­e samenwerki­ngsverband­en. In 2022 ging de Limburgse topschoene­nfabrikant al in zee met de jonge Belgische kunstenaar Nitra voor zijn collectie art shoes. Dat resulteerd­e in bijzonder kleurrijke ontwerpen voor Ambiorix.

 ?? © RR ?? Op de schoenzole­n staan sportende figuren.
© RR Op de schoenzole­n staan sportende figuren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium