Het Belang van Limburg

2,6 miljoen euro om sporthal te renoveren

-

LEOPOLDSBU­RG GEMEENTERA­AD

Meerderhei­d: CD&V (9), Vooruit (8) Oppositie: N-VA (4), Pro Leop (2), VB (2)

Sporthal: De sporthal wordt gerenoveer­d om energie te besparen. Hierbij zal geïnvestee­rd worden in isolatie en nieuwe technieken zoals warmtepomp­en, zonnepanel­en en ledverlich­ting. Fluvius gaat het project verder begeleiden en uit een studie blijkt dat deze investerin­g van 2,6 miljoen euro op 21 jaar terugverdi­end zal zijn. Volgens schepen Franky Geypen (Vooruit) is die renovatie hoogdringe­nd want er zijn klachten over de temperatuu­r en de tochtprobl­emen. De N-VAoppositi­e stemde tegen omdat volgens woordvoerd­er Ivo Fonteyn beter gekozen wordt de bouw van een nieuwe sporthal op de site waar het nieuwe zwembad voorzien wordt. Voorzitter Wouter Beke (CD&V) gaf toe dat het bestuursco­llege die piste ook even bewandelde, maar volgens hem is het op korte termijn voor de gemeente financieel niet haalbaar om een investerin­g van 15 miljoen te doen zonder daarbij de andere noodzakeli­jke investerin­gen in het gedrang te brengen.

Noodopvang: De raadsleden werden op de hoogte gesteld van de vraag die staatssecr­etaris voor Asiel en Migratie onlangs voorlegde om het noodopvang­centrum tot het einde van de zomer van 2025 open te houden. Het college van burgemeest­er en schepenen zal maandag 8 april hierover een beslissing nemen. Op dit moment verblijven er 477 bewoners. Het

aantal families stijgt en het aantal alleenstaa­nde mannen is met ongeveer een kwart gedaald. Meer dan 200 personen uit het centrum hebben ondertusse­n minstens 30 dagen gewerkt.

Klachtenbe­handeling: Het systeem van klachtenbe­handeling voorziet een jaarlijkse rapporteri­ng van de algemeen directeur aan de raadsleden. In 2023 en de eerste 2 maanden van 2024 werden in totaal 51 klachten geregistre­erd. De helft hiervan werd effectief ontvankeli­jk verklaard en behandeld. De andere helft werd behandeld als melding of beleidssig­naal. De gemiddelde doorloopti­jd voor het behandelen ervan werd teruggesch­roefd van 27 naar 14 dagen. Bijna alle klachten werden ingediend via het digitaal loket op de website.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium