Het Belang van Limburg

Peltenaren strikken klinkende namen voor expo en film rond digitale revolutie

-

De impact van de voortrazen­de digitalise­ring op de mens tastbaar maken. Dat willen Peltenaren Terry Beks (42) en Kim Vreys (41) doen met hun project Analogue

Humans. Voor het muzikale gedeelte daarvan werken ze samen met Stef Kamil Carlens en Rudy Trouvé.

Terry Beks werkt in de psychiatri­e, maar is ook muzikant. Onder de naam KID is hij samen met Kim Vreys al vijf jaar in de weer met Analogue Humans. Daarin verweven ze een expo, film en muziek met elkaar. Ze werken samen met bevriende kunstenaar­s, waaronder de naar Japan uitgeweken Peltse fotograaf Rob Walbers. Deze week vinden in het Dommelhof de filmopname­s plaats met de uit Hamont-Achel af komstige performanc­ekunstenaa­r Dirk Hendrikx. In februari volgend jaar moet het project in première gaan. “Al heel lang ben ik gefascinee­rd door de impact van de digitalise­ring en wat die verandert in het gedrag van mezelf en de mensen rondom mij”, vertelt Terry. “Het tastbare van de analoge wereld lijkt steeds meer te verdwijnen. Voordat het digitale tijdperk ons helemaal inhaalt, wil ik dat tastbare met dit project nog één keer omarmen.”

Andere ogen

Kim Vreys wil dat het project vooral een beleving wordt. “Mensen zullen deze tentoonste­lling ook echt binnenwand­elen”, zegt Kim. “Dan gaan ze een ‘cinemazaal’ binnen en bekijken ze een f ilm, waarna ze de expo met heel andere ogen zullen bekijken. Dan pas krijgen de werken echt hun betekenis. Via QR-codes kunnen de bezoekers bij elk werk extra beelden zien.”

Voor de muziek kon Terry beroep doen op heel wat gastmuzika­nten. Zo duiken Rudy Trouvé en Stef Kamil Carlens op in de lange rij namen. “Ze vonden het tof hoe we het ambacht van de kunstenaar willen laten contraster­en met de digitale wereld. In de expo zie je bijvoorbee­ld een foto van Carlens waarbij je kan linken naar beelden van zijn werk in de muziekstud­io.”

→ ‘Analogue Humans’ gaat op 1 februari in première in CC Palethe in Pelt en is een productie in samenwerki­ng met C-Takt en De Buren

 ?? © GVB ?? Peltenaren Terry Beks (42) en Kim Vreys (41) maken momenteel filmopname­s in het Dommelhof.
© GVB Peltenaren Terry Beks (42) en Kim Vreys (41) maken momenteel filmopname­s in het Dommelhof.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium