Het Belang van Limburg

“Bij Patro springen ze een gat in de lucht en het kan nog mooier worden”

Elk weekend duwen we onze huisanalis­t Johan Boskamp enkele actuele vragen onder de neus. De niet-op-zijn-mond-gevallen Rotterdamm­er beantwoord­t ze in zijn eigen stijl...

-

Blij met de nieuwste transfer van Feyenoord, Johan?

“Je bedoelt waarschijn­lijk dat gastje van Patro? Hoe heet die gozer weer?”

Anis Hadj Moussa.

“Juist, ja. Ik moet nog wat oefenen op de naam. Als ik eerlijk ben, zit ik een beetje met een dubbel gevoel. Wat ik van hem gezien heb bij Vitesse, is veelbelove­nd. Hij is een echte buitenspel­er. Een dribbelaar­tje. Iemand die op de korte ruimte zijn mannetje kan uitschakel­en. Dat type is altijd welkom in De Kuip.”

Maar...?

“Zijn statistiek­en zijn niet echt om van achterover te vallen. Hij maakte dit seizoen één competitie­goal voor Patro en eentje voor Vitesse. Da’s niet veel, maar oké, bij Vitesse speelt hij ook in een ploeg die compleet vierkant draait. Wat me meer zorgen baart, zijn de berichten die ik lees in de Nederlands­e pers. Zo stuurde hij gisteren nog zijn kat naar de training van Vitesse en stelt men zich vragen bij zijn houding op en naast het veld. Dat soort maniertjes mag hij bij Feyenoord wel achterwege laten.”

Het zal Patro worst wezen. Zij vangen een recordbedr­ag van 3,5 à 4 miljoen voor hun goudhaantj­e.

“Ik kan geloven dat ze daar een gat in de lucht springen. Stijntje Stijnen mag de champagne laten knallen. En het kan nog mooier worden. Stel je maar even voor dat ze straks naar eerste klasse promoveren. Alleen al voor Lucky (Luc Nilis, T3 bij Patro, red) hoop ik dat ze het halen. Als ook Lommel nog promoveert, mogen jullie volgend seizoen overuren gaan kloppen bij Het Belang van Limburg. Dan zou ik toch eens met de bazen gaan praten.”

Bedankt voor de tip, Johan. In de Champions’ Play-offs verraste Genk met een nieuw systeem tegen Union. Zit er dan toch meer in dan een rol als scherprech­ter?

“Voor de rust was Genk ontzettend goed. Als ze dat niveau kunnen aanhouden, zit een Europese ticket er dik in. Maar om nu te zeggen dat ze ook gaan meedoen voor de titel? Nee joh. Een maand geleden lagen ze nog twintig straatleng­tes achter op Union. Dat zou bijna een aanfluitin­g zijn.”

Bij Union slaat de stress toe. Alexander Blessin sloeg vrijdagmid­dag wild om zich heen tijdens zijn persconfer­entie.

“Wat was dat allemaal? Het hele seizoen gedroeg hij zich als een echte gentleman. En nu gaat hij plots beginnen janken en zich opstellen als een Calimero? Dat vind ik toch maar kleintjes. Maar ik snap zijn frustratie wel. Na één wedstrijd in de play-offs blijft er niets meer over van de voorsprong waar ze het hele seizoen zo hard voor geknokt hebben. In zijn plaats zou ik ook knettergek worden. Hoog tijd dat die puntenhalv­ering op de schop gaat. Liever vandaag dan morgen. Het is gewoon competitie­vervalsing.”

Zondag staan de twee oerklassie­kers van de Lage Landen op het programma: Club Brugge-Anderlecht en Feyenoord-Ajax. Wat verwacht je?

“Ik was uitgenodig­d om te gaan kijken in Jan Breydel, maar heb vriendelij­k bedankt. Feyenoord gaat voor. Als ik er maar geen spijt van krijg, want zowel Feyenoord als Ajax speelde deze week een waardeloze partij. Het blijft doodzonde dat de Klassieker in Nederland zonder uitsupport­ers wordt gespeeld. De schuld van een paar mafkezen die het verziekt hebben voor iedereen.”

En Club Brugge-Anderlecht?

“Ik heb Club vorige week bezig gezien tegen Cercle. Die eerste helft was een verschrikk­ing. Ik ben wel benieuwd of Anderlecht nu gaat doorstomen. Mooi was het niet tegen Antwerp, maar uiteindeli­jk pakten ze toch maar weer die drie punten. Zo word je dus kampioen.”

 ?? ??
 ?? © PATRO ?? Stijnen met Moussa in Feyenoord.
© PATRO Stijnen met Moussa in Feyenoord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium