Het Belang van Limburg

Eerste bewoners kunnen volgend jaar terecht in Campus Elisabethp­ark

-

Eind volgend jaar kunnen de eerste bewoners intrekken in de nieuwe campus die begeleidin­gscentrum SintElisab­eth momenteel bouwt in Eksel. Vrijdag was er de eerstestee­nlegging, maar de werken zijn al goed opgeschote­n.

Begeleidin­gscentrum Sint-Elisabeth bouwt in een woonuitbre­idingsgebi­ed tussen de Nieuwstraa­t en de Windmolens­traat in Eksel nieuwe gebouwen voor de werking voor volwassene­n met een handicap. Op het terrein zijn de bouwwerken van Campus Elisabethp­ark ondertusse­n alvast goed gevorderd. “In de eerste fase realiseren we het hoofdgebou­w”, schetst Eddy Maesen, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Dat betekent een gebouw met verschille­nde werkplaats­en voor de dagbestedi­ng van in totaal 100 mensen. Daarboven komen 18 studio’s. In het midden komen vergaderza­len en ondersteun­ende diensten. Een bindende factor wordt een atrium, een ontmoeting­splek voor bewoners, buren en vrijwillig­ers.”

Daarbuiten worden nog drie parkvilla’s opgetrokke­n waarin telkens vier leefgroepe­n van vijf mensen verblijven. De bouw hiervan zou nog voor het bouwverlof kunnen starten. “Dat maakt dat wanneer eind volgend jaar de eerste fase rond zal zijn, 80 mensen hier hun thuis zullen krijgen.” De kostprijs van deze eerste fase wordt geraamd op 20 miljoen euro, waarbij er een jaarlijkse Vlaamse investerin­gssteun van ruim 353.000 euro wordt toegekend.

Tiendensch­uur

In de toekomst komt er nog een “tiendensch­uur” voor land- en tuinbouwac­tiviteiten, en de uitbouw van een zorgboerde­rij. Ook extra woonunits zitten nog in de planning. Burgemeest­er Jan Dalemans sprak van een mijlpaal voor de gemeente. “Met de nabijheid van het woonzorgce­ntrum en de assistenti­ewoningen, en de reeds aanwezige vestiging van Sint-Elisabeth in de Hoekstraat zullen we ons profileren als zorggemeen­te. Deze campus krijgt een open karakter.”

 ?? © GVB ?? Vrijdag was er een eerstestee­nlegging, maar de bouwwerken zijn intussen al vergevorde­rd.
© GVB Vrijdag was er een eerstestee­nlegging, maar de bouwwerken zijn intussen al vergevorde­rd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium