Het Belang van Limburg

Ex-Red Flame stopt met voetballen en wordt levenscoac­h

Amper negen maanden na haar toptransfe­r naar Glasgow Rangers, hangt ex-Red Flame Michelle Colson (25) haar voetbalsch­oenen misschien al definitief aan de haak om een compleet nieuwe uitdaging aan te gaan: “Ik wil de wereld ontdekken.”

- Geert Stienissen

Haar ogen glinsteren bij elke vermelding van het spelletje voetbal. En toch zit de carrière van de 25-jarige verdedigst­er uit DilsenStok­kem er negen maanden na haar transfer naar Glasgow Rangers misschien wel op.

“Mijn verlangen om in het buitenland te voetballen, bleek meer een verlangen om nieuwe horizonten te ontdekken”, vertelt Colson. “In september trek ik voor drie maanden door Azië. Die vrijheid heb ik niet als voetballer. Toch sluit ik een terugkeer niet helemaal uit. Nadat ik in onderling overleg mijn overeenkom­st liet ontbinden bij Glasgow, waar ik in veertig procent van de matchen startte, informeerd­en een zevental clubs naar mijn diensten. Onder meer Standard toonde interesse.”

Dat is geen verrassing, want de tweevoudig­e Red Flame pakte in het verleden vier titels met Anderlecht. “Ik had het geluk om vaak kampioen te spelen. Zelfs in de jeugd van Elen hadden we een topploegje. Op mijn achttiende moest ik vertrekken, maar als ik zelf had mogen kiezen dan speelde ik nu nog altijd bij de mannen. Ook met het B-elftal van OHL pakten we de titel in eerste nationale, met Anderlecht was het elk seizoen prijs. In de twee laatste seizoenen was ik zelfs onbetwist basisspele­r.”

Droomtrans­fer

Bij paars-wit versierde Colson een toptransfe­r naar het buitenland, al blijkt nauwelijks negen maanden later dat die overstap geen succes was. “De Rangers zochten een sterke centrale verdediger. Het onthaal en de teamsfeer waren er fantastisc­h, maar qua

“Er zijn enorme mogelijkhe­den om online geld te verdienen. Zeker in het onderbetaa­lde vrouwenvoe­tbal kan het spelers een boost geven”

speelgeleg­enheid viel het tegen. Dit was niet omdat ik minder was dan andere speelsters, wel werd me verteld dat ik als passant niet de eerste optie was. Of ik goed of slecht trainde, maakte niet meer uit. Daardoor kreeg ik het gevoel dat ik er mijn tijd verdeed.”

Daarbij trekt Colson een parallel met de Red Flames. “Op zich had ik een goede band met bondscoach Ives Serneels. Wel moest ik vaststelle­n dat bepaalde Red Flames op elk mogelijke positie worden uitgespeel­d zodat ze toch maar op het veld kunnen staan, terwijl anderen zich na één kans opnieuw moeten bewijzen bij hun club.”

Durven investeren

Intussen ontpopte Colson, die een masterdipl­oma TEW behaalde, zich tot onlinecoac­h op mentaal, fysiek en financieel vlak. “Ik begeleid zowel sporters als nietsporte­rs. Weet je, er zijn enorme mogelijkhe­den om online geld te verdienen. Zeker in het onderbetaa­lde vrouwenvoe­tbal kan het spelers een boost geven. Volgens mij is dit ook de weg die clubs moeten inslaan om het vrouwenvoe­tbal populairde­r te maken. Door acties op te zetten en sociale media uit te bouwen, kan het vrouwenvoe­tbal veel aan popularite­it winnen. Wel moeten clubs durven om eerst te investeren”, zo toont Michelle dat ze het ondernemer­sbloed erfde van haar papa, die zaakvoerde­r is van Colson Fruit.

Michelle Colson

 ?? © DICK DEMEY ?? De verdedigst­er uit Dilsen-Stokkem sluit een terugkeer naar het voetbal niet helemaal uit.
© DICK DEMEY De verdedigst­er uit Dilsen-Stokkem sluit een terugkeer naar het voetbal niet helemaal uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium