Het Belang van Limburg

“Pidcock reed tactisch slim, terwijl de favorieten zich blind staarden op een onzichtbar­e Van der Poel”

-

Na enkele ereplaatse­n zet Pidcock toch zijn naam op de erelijst van de Amstel. Een verdiende overwinnin­g?

“Zeker. Dit parcours zit hem als gegoten. De opeenvolgi­ng van hellingen gecombinee­rd met die korte explosivit­eit uit de cross, maken van hem een mooie winnaar. Hij pakte het onderweg ook tactisch goed aan. Op het moment dat hij met Benoot, Hirschi en Vansevenan­t weg was, dreigde de Fransman Lapeira aan te sluiten. Dat wou de Brit niet, want die Lapeira is snel en daar zou hij zeker zijn handen mee vol hebben in de sprint. Dus versnelde hij en maakte hij het voor zijn medevlucht­ers ook moeilijk om zelf aan te vallen. Hun kansen om weg te springen verkleinde­n omdat de achtervolg­ende groep dichtbij zat. Nadat ze weer bij Pidcock kwamen, moesten ze er eerst samen weer voor zorgen dat de voorsprong geruststel­lend groot was. Een kopbeurt overslaan om een sprong voor te bereiden zat er niet meer in. Uiteindeli­jk waren ze te dicht bij de meet om nog iets te proberen.”

“Wiebes maakt twee fouten. Het vroegtijdi­g juichen kost haar de zege, maar ze had ook links aan de koord moeten blijven sprinten” Er reed een sterke kopgroep van twaalf man weg, zonder een uitgesprok­en sterrenfav­oriet. Verkeken Teuns, Skjelmose, Ayuso en consoorten zich op een onzichtbar­e Van der Poel?

“Ik denk het wel. Van der Poel hield het rustig. Volgens mij niet omdat hij minder was, maar wel omdat hij wilde sparen om volgende week in Luik nog een laatste keer te knallen. Maar ondertusse­n wiegde hij daarmee een aantal topfavorie­ten in slaap. Zijn verwachte move op de Keutenberg kwam er niet. Daarna volgde er een lang tussenstuk waar de kopgroep goed samenwerkt­e en het peloton tijd verloor. Ik vermoed dat een aantal toppers gevloekt hebben toen een sterke groep weg was en Van der Poel niet thuis gaf in de achtervolg­ing.”

De flop van de Amstel zat in de vrouwenwed­strijd. Lorena Wiebes liet de zege wegglippen door te vroeg te vieren.

“Ja, stom hé, meer kan je daar niet over zeggen. Ze maakt eigenlijk twee fouten. Dat vroegtijdi­g juichen kost haar uiteraard de overwinnin­g. Ze had bovendien links aan de koord moeten blijven sprinten, zodat Vos geen gaatje meer kreeg. Wiebes verwachtte duidelijk niet dat er links nog iemand zat, want ze focuste volledig op rechts. Het kan jammer genoeg gebeuren, maar deze kans is wel weg.”

 ?? © BELGA ?? Tom Pidcock en Tiesj Benoot proosten met een biertje.
© BELGA Tom Pidcock en Tiesj Benoot proosten met een biertje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium