Het Belang van Limburg

Miners doen goede zaak in strijd tegen degradatie in tweede landelijke

De Miners brachten hun verplaatsi­ng naar rode lantaarn Leuven Bears C tot een goed einde. Door de zeges van Tongeren B, Stevoort B én Aarschot B zal het spannend blijven tot de laatste speeldag.

- Guy Volders

Het matchbegin verliep gelijk opgaand (9-7), maar in het tweede kwart sloeg de thuisploeg een twaalfpunt­enkloof: 33-21. Aan de rust (44-42) was alles nog mogelijk. “Gelukkig kon ik opnieuw beroep doen op Miltenburg en Boutsen”, aldus Minerscoac­h Hendriks. “Door het uitvallen van Camps (middenhand­sbeentje gebroken op training, red.) was dat van groot belang. Het grootste verschil met het seizoensbe­gin is dat we in een situatie als deze niet meer panikeren of zaken gaan forceren. Iedereen toont nu de juiste mentalitei­t en blijft ervoor knokken.”

In het derde kwart bleef het gelijk opgaan: 63-62. Via de tandem Nowicki - Looyens sloegen de Miners in het slotkwart een definitiev­e kloof. “Nowicki speelde zowel aanvallend als verdedigen­d een heel sterke wedstrijd. Na rust wist hij draaischij­f Lavaerts (30 punten) uit de match te houden. Ook Looyens leverde aanvallend meer dan zijn bijdrage. Het zal er nu op aankomen dat we nog minstens één van onze laatste drie wedstrijde­n winnen”, vermoedt Hendriks. “De verplaatsi­ng naar Vilvoorde B is sowieso geen cadeau. De wedstrijde­n tegen Stevoort B en Aarschot B zijn in principe haalbaar. Doordat het om ‘B-ploegen’ gaat, weet je echter nooit of er spelers van hun A-ploeg zullen meespelen.”

“Als ik naar de zotte uitslagen van dit weekend kijk, is het misschien beter om niet te ver vooruit te kijken. Met de positieve vibe waarin we nu zitten, geloof ik er wel in dat we het tot een goed einde zullen brengen en dat we beloond zullen worden voor de geleverde inspanning­en”, besluit Hendriks.

Leider verliest

Tongeren B stuntte zaterdagav­ond door leider Erpe-Mere in eigen huis te verslaan. Het telt nu evenveel overwinnin­gen als de Miners. Onderling staan de Miners positief. Beide ploegen staan net boven de vier degradatie­plaatsen, maar speelden wel een wedstrijd meer dan hun concurrent­en. Stevoort B en Zolder deden tegen respectiev­elijk Tienen en Vilvoorde B een prima zaak waardoor de gevarenzon­e vermeden wordt.

QUARTERS: 25-19, 19-23 (44-42), 19-20 (63-62), 16-26.

MINERS BERINGEN: PAULS 5+6, NOWICKI 12+5, REYNDERS 6+3, LOOYENS 5+13, MILTENBURG 2+2, Wouters 3+4, Vanstallen 5+3, Boutsen 4+8, Thys 0+0, de Waard 0+2, Van Gorp 0+0. (guvo)

 ?? © DIRK VAN DE VELDE ?? Yari Nowicki van Beringen (wit).
© DIRK VAN DE VELDE Yari Nowicki van Beringen (wit).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium