Het Belang van Limburg

Vingegaard mag twaalf dagen na doodsmak eindelijk naar huis

-

Goed nieuws voor Visma Lease a Bike. Jonas Vingegaard heeft het ziekenhuis in Spanje na zijn doodsmak in de Ronde van het Baskenland eindelijk mogen verlaten. De Deense Tourwinnaa­r verbleef er liefst twaalf dagen, waarvan een tijdje op de intensieve zorgen.

Vingegaard brak op 4 april bij een zware valpartij in de vierde etappe in de Ronde van het Baskenland zijn sleutelbee­n en enkele ribben. Daarnaast liep hij ook een longkneuzi­ng en een klaplong op. Volgens Spaanse media was dat de reden waarom de Deen pas dagen na zijn horrorcras­h onder het mes kon. De 27jarige Vingegaard kwam met onder meer Remco Evenepoel en Primoz Roglic zwaar ten val op zo’n 30 km van de finish. Een heel aantal renners miste een bocht naar rechts en schoof vervolgens onderuit. Vingegaard bleef aanvankeli­jk roerloos liggen en na een eerste behandelin­g ter plaatse werd de Deen met een draagberri­e afgevoerd. Hij leek daarbij zuurstof toegediend te krijgen en droeg een nekbrace. Wat deze breuken betekenen voor de kansen van Vingegaard om voor de derde keer op rij de Tour te winnen, is afwachten. La Grande Boucle start op 29 juni.

Twaalf dagen later mag Vingegaard dus naar huis. “Een berichtje van Jonas”, schrijft Visma - Lease a Bike op X. “Hallo iedereen! Het is tijd om het ziekenhuis te verlaten. Ik zou graag de medische staf willen bedanken voor de geweldige hulp. Ook wil ik alle mensen die mij moreel gesteund hebben onwijs bedanken. Ik heb enorm veel berichten ontvangen, evenals cadeautjes en tekeningen. Dat was voor mij echt hartverwar­mend! Het is nu tijd om volledig te herstellen. Duimpje omhoog!”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium