Het Belang van Limburg

Is de negende plaats het plafond voor STVV?

-

STVV werd afgetroefd aan Den Dreef. In het resultaat was er maar een klein verschil, wie de wedstrijd gezien heeft zag echter een sterker Leuven in alle geledingen.

OHL speelde man op man, de Kanaries raakten niet onder de fysieke kracht uit van de thuisploeg, in middenveld en aanval werd elke geelblauwe pion stevig onder de knoet gehouden. Ook Abou Koïta kreeg geen aanval in mekaar geknutseld. Eén keer was de topschutte­r dichtbij een treffer, doelman Tobe Leysen redde met een tikkeltje geluk. Toegegeven, 0-1 zou een ware hold-up geweest zijn.

Thorsten Fink had weinig problemen om het verlies te erkennen, hij zag het eerder als een nieuw leerproces voor zijn jonge bende. Fink bracht niet alleen Dumont, hij liet ook een aantal andere youngsters proeven van de matchbelev­ing. Door het wedstrijdv­erloop kwam het jammer genoeg niet tot een invalbeurt voor beloften Diriken, Teuchy en Nhaili.

Om Leuven op eigen veld pijn te kunnen doen, had Fink meer kwaliteit nodig. Die was er niet omdat verschille­nde spelers een offday kenden. En omdat Ito, Fujita en Yamamoto gemist werden, waardoor de keuzes op het middenveld beperkt waren. Het leidde tot het eerste verlies in de nacompetit­ie voor STVV.

Spreken over een gemiste kans om mee te doen voor plaats zeven, wilde Fink niet op de persconfer­entie na af loop. De Duitse coach gaf achteraf tussen de lijnen mee dat heel Sint-Truiden fier moet blijven op hetgeen er dit seizoen bereikt werd. Met een jonge bende. En halfweg het seizoen verloor Fink met Daniël Schmidt en Daiki Hashioka nog eens twee sterkhoude­rs, wat hij terecht nog eens aanhaalde.

Hij zei het niet letterlijk, maar we vermoeden dat Fink oordeelt dat het plafond stilaan bereikt is. De coach wil vooral de negende plaats veiligstel­len. Wat niet wil zeggen dat de strijd helemaal afgelopen is. Als Gent dinsdag in eigen huis geklopt kan worden, veranderen de zaken alweer. Maar een thuiszege tegen de Buffalo’s is wel een absolute must om de rest van de nacompetit­ie nog enigszins boeiend te houden.

We mogen hopen dat het lukt. Want een saaie terugronde van play-off 2, daar zit niemand op te wachten. Ito kan mogelijk gerecupere­erd worden met zicht op de match van dinsdag, de belangrijk­heid van hem (en ook Fujita) is in Leuven gebleken. Olivier Dumont startte pas voor het eerst in Leuven en ging in de fout, pek en veren verdient de jonge Luikenaar dan weer verre van. Kwaliteite­n heeft Dumont, matchritme en gebrek aan automatism­en deden hem de das om.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium