Het Belang van Limburg

Belisia in polepositi­on: “Nog twee keer winnen en titel is binnen”

- Rudi Smeets

Belisia nam vlot de maat van Lyra-Lierse dankzij goals van Wijnen en Maus en kan volgend weekend kampioen worden. Als het team van Mirko Licata thuis wint tegen Jong KV Mechelen en Hasselt verliest op het veld van Rupel-Boom, is de titel binnen.

Na het gelijkspel in de topper tegen Sporting Hasselt was de teleurstel­ling bij Belisia enorm. De Bilzenaren lieten een mooie mogelijkhe­id liggen om leider te worden, maar twee weken later grepen zij wel hun kans. Eén punt voorsprong op twee matchen van het einde, dat ziet er meer dan goed uit. De euforie was dan ook groot na de winst tegen Lyra-Lierse. Gelezen op Facebook: “We zullen het Wrexham van den Aldi definitief uittellen”, een verwijzing naar de gelijkenis tussen Hasselt en de Welshe club, die eveneens werd overgenome­n door twee bekende koppen en onderwerp is van een docureeks. Het was slechts een van de vele uitbundige reacties.

“Ik snap wel dat iedereen begint te dromen, maar ik denk dat het nu belangrijk is dat we de rust bewaren”, benadrukt Tiemen Wijnen, die de score net voor de rust opende. “Twee keer winnen, dan hebben we die felbegeerd­e titel sowieso. Laten we daarvan uitgaan. Dat moet kunnen, want we zitten in een goede periode. Tegen Lyra-Lierse waren we voor de rust de betere ploeg. Na de pauze ging het iets moeilijker, maar gelukkig hield Leo Cascio met enkele goede reddingen de nul en maakte Jordi Maus het een kwartier voor het einde af.”

Tactische wijziging

Belisia ging met een andere veldbezett­ing dan tegen RC Mechelen van start. Mirko Licata bracht de meer verdedigen­d ingestelde Ernens in de ploeg voor Landuyt. Wijnen: “Omdat Lyra twee sterke spitsen heeft, hadden we meer balans nodig. Die tactische wijziging pakte goed uit. We kwamen zelden in grote problemen.”

 ?? © GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Grote vreugde bij Belisia, dat weer op kop komt.
© GOYVAERTS/GMAX AGENCY Grote vreugde bij Belisia, dat weer op kop komt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium