Het Belang van Limburg

Vierde keer Vrancken versus Hayen

KRC GENK -

- Marnik Geukens

Bij STVV streden Wouter Vrancken (45) en Nicky Hayen (43) 113 wedstrijde­n zij aan zij, als trainer bekampten ze mekaar al drie keer. Maar nog nooit stonden de schijnwerp­ers zo fel op hun onderling duel gericht als tijdens Club Brugge-KRC Genk.

Als trainer van Geel smeerde Hayen een zevental jaar geleden Vrancken in eerste nationale zijn eerste en enige competitie­nederlaag (3-0) aan in diens korte periode in Lommel. In de Jupiler Pro League hielden beide ex-Kanaries mekaar perfect in evenwicht tijdens de twee duels tussen het KV Mechelen van Vrancken en het (Waasland-)Beveren van Hayen. Tijdens de pandemie werd het in een leeg stadion telkens 2-3 voor de bezoekers.

Obsessieve Hayen

De ex-ploegmaats en streekgeno­ten spreken met veel respect over mekaar en mekaars werk. Wouter Vrancken zag Club Brugge de juiste weg inslaan na de trainerswi­ssel. “Ik ben heel blij voor Nicky, die in Brugge een positieve perceptie creëerde”, aldus Vrancken. “Ik vind het knap wat hij doet en hoe hij communicee­rt. Hij toont heel veel respect voor zijn voorganger Ronny Deila, dat vind ik heel belangrijk. We kennen mekaar natuurlijk goed,

“Wouter verdient alle respect voor zijn werk. Maar ook al kenen we mekaar goed, woensdag en zondag mag dat tijdens de wedstrijd geen rol spelen”

Nicky Hayen Coach Club Brugge

soms hebben we nog contact.” Dat Hayen een trainersca­rrière uitbouwde, verrast Vrancken allerminst. “Als er eentje was bij STVV van wie ik verwachtte dat hij trainer zou worden, dan was het wel Nicky. Hij is altijd heel obsessief met voetbal bezig geweest. Hij is ook al tijdens zijn actieve carrière met de trainerscu­rsus begonnen. Bij mij ontstond die drang pas later, toen het goed begon te lopen als coach van Gravelo.”

Te duchten Vrancken

Het respect is wederzijds, illustreer­de Nicky Hayen op de persconfer­entie van Club Brugge. “We horen mekaar sporadisch. Wouter levert al twee jaar fantastisc­h werk bij Racing Genk. Na een moeilijk einde van de reguliere competitie heeft hij met succes enkele aanpassing­en doorgevoer­d en zo net als wij 10 op 12 behaald in de play-offs. Genk is een te duchten tegenstrev­er, Wouter verdient alle respect voor zijn werk. Maar ook al kenen we mekaar goed, woensdag en zondag mag dat tijdens de wedstrijd geen rol spelen.”

Eddy Vanhemel keert terug naar KRC Genk. Vanhemel is voormalig trainer van de Genkse U17 en coördinato­r bovenbouw. Vanaf volgend seizoen moet hij als Hoofd voetbalen coachontwi­kkeling een belangrijk­e brug vormen tussen de jeugdacade­mie en de eerste ploeg.

EBBENHOUTE­N SCHOEN -

El Khannouss (Racing Genk), Koita (STVV), Amoura (Union), Denkey (Cercle Brugge) en Keita (Antwerp) zijn de genomineer­den voor de Ebbenhoute­n Schoen. Op 13 mei weten we wie Mike Trésor opvolgt.

BUITENLAND -

Leandro Trossard heeft Arsenal aan de overwinnin­g geholpen tegen Chelsea. Trossard scoorde al na vier minuten de 1-0. Uiteindeli­jk werd het 5-0. Vlak voor de rust kreeg Trossard een gele kaart na een overtredin­g.

FC LIMBURG -

Timoty Lazzari maakt in de zomer de oversteek van Kelmis, de ex-club van T1 Di Gregorio naar Tongeren. De 21jarige rechtsback genoot zijn jeugdoplei­ding bij Standard en Seraing. Herk B (4A) heeft zich versterkt met Berrevoets (Gruitrode), van Bael (Linkhout) en Boiten (Herk A).

***

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium