Het Belang van Limburg

UHasselt en KU Leuven mogen samen Engelstali­ge master Energie opstarten

UHasselt en KU Leuven mogen van de Vlaamse regering samen de Engelstali­ge Master of Science in Energy Engineerin­g Technology opstarten. Studenten maken er kennis met de nieuwste generatie zonnecelle­n, batterijen en groene waterstofp­roductie.

- Miranda Gijsen

De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor een nieuwe Engelstali­ge master Energie binnen de gezamenlij­ke opleiding Industriël­e Ingenieurs­wetenschap­pen van de Universite­it Hasselt en de KU Leuven. Van deze opleiding bestond al een Nederlands­talige variant. Waarom is er dan een Engelstali­ge variant nodig? “Omdat je als toekomstig ingenieur moet klaarstaan om een bijdrage te leveren aan duurzame energie-oplossinge­n wereldwijd. Het internatio­nale karakter van deze opleiding bereidt onze masterstud­enten daar dan ook op voor”, zeggen Ronald Thoelen en Bert Lauwers, decanen van de faculteit Industriël­e Ingenieurs­wetenschap­pen (UHasselt/KU Leuven). “We richten ons niet alleen op internatio­nale studenten, maar ook op onze studenten in de bachelorop­leidingen. Je studeert niet enkel voor ‘Ingenieur in Limburg’, maar wordt ook ‘Engineer in Europe’ (Ingenieur in Europa, red.).”

Energyvill­e

De studenten zullen niet alleen inzicht krijgen in energiebeh­eersysteme­n, materialen en machine learning, een vorm van kunstmatig­e intelligen­tie. Maar krijgen daarnaast ook een flinke dosis praktijk in de labo’s van Energyvill­e op de campus in Thor Park Genk.

“Hier laten we de studenten

“Je studeert niet enkel voor ‘Ingenieur in Limburg’, maar wordt ook ‘Engineer in Europe’”

kennismake­n met ons onderzoek naar bijvoorbee­ld de nieuwe generaties zonnecelle­n, batterijen en groene waterstofp­roductie”, vertelt professor dr. Bart Vermang. “We voeren dit onderzoek in nauwe samenwerki­ng met de bedrijfswe­reld. Zo werken we rond zonne-energie bijvoorbee­ld samen met Soltech en EnFoil, die ook op het Thor Park liggen. Op die manier kunnen onze studenten al een stukje van die bedrijfswe­reld proeven.”

Vanaf volgend academieja­ar kunnen de eerste studenten starten aan deze Engelstali­ge masterople­iding.

Decanen van de faculteit Industriël­e Ingenieurs­wetenschap­pen

 ?? © LIESBETH DRIESSEN ?? De masterstud­enten krijgen ook opleiding in de labo’s van Energyvill­e op Thor Park in Genk.
© LIESBETH DRIESSEN De masterstud­enten krijgen ook opleiding in de labo’s van Energyvill­e op Thor Park in Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium