Het Belang van Limburg

Genk overlegt met De Lijn na petitie met 250 handtekeni­ngen

Heel wat Genkenaars zijn niet te spreken over het nieuwe netwerk van De Lijn. Na een petitie met 250 handtekeni­ngen en tal van klachten heeft de stad voorstelle­n uitgewerkt die voor verbeterin­gen moeten zorgen.

-

“De meeste klachten komen van mensen in de wijken”, licht schepen van Mobiliteit Karel Kriekemans (CD&V) toe. “In Waterschei bijvoorbee­ld passeert de bus alleen nog in de Duinenlaan en de Onderwijsl­aan, aan de rand van de woonwijk. Voor heel wat mensen is de wandelafst­and naar de halte veel groter geworden. We beschouwen dit als een van onze prioriteit­en, net zoals een verbinding met C-Mine en in Boxberghei­de. Aan C-Mine is een Hoppinpunt belangrijk. Maar daar rijdt al sinds januari geen lijn meer. Daarnaast zijn er haltes die aanpassing­en vergen. Het gaat onder meer om die van Kolderbos en Langerlo en de doortocht van Bret-Gelieren.”

Er blijkt ook nood aan verbeterin­g van het schoolverv­oer. “Vooral op de campus Bret, Sint Jozefinsti­tuut in Bokrijk en Don Bosco in Boxberghei­de zijn er overvolle bussen. Voorts willen we ook de bediening van Groeicampu­s De Richter verder onderzoeke­n.”

De dienst Mobiliteit van de stad heeft nu een reeks voorstelle­n uitgewerkt om de problemen aan te pakken. “We weten dat budget een belangrijk­e rol speelt”, beseft Kriekemans. “Daarbij wordt de reistijd in rekening gebracht. Maar dat betekent niet dat niet gesleuteld kan worden aan routes en haltes. We zitten wekelijks samen met vertegenwo­ordigers van De Lijn. Begin mei zullen we onze voorstelle­n bespreken. We hopen dat het tot resultaten leidt en dat na de zomer de aanpassing­en effectief uitgevoerd kunnen worden. Ons doel is om inwoners van Genk te voorzien van betrouwbaa­r openbaar vervoer en bij te dragen aan een bereikbare en kwalitatie­ve stad. We denken dat na de aanpassing­en meer mensen gebruik zullen maken van het openbaar vervoer.”

 ?? CN ?? De stad kreeg heel wat klachten en meldingen van bewoners over verdwenen bushaltes of te lange wandelafst­anden naar haltes.©
CN De stad kreeg heel wat klachten en meldingen van bewoners over verdwenen bushaltes of te lange wandelafst­anden naar haltes.©

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium