Het Belang van Limburg

Nieuw stadsspel: puzzels oplossen tijdens tocht van 7 kilometer door natuur

Maasmechel­en lanceert een toeristisc­h spel dat je kan downloaden op je telefoon. Daarna ga je op pad om puzzels op te lossen tijdens een tocht van 7 kilometer door de natuur. Het spel is bedoeld voor groepen en families.

- Mark Dreesen

Het MaasMemora­bel-gezinsspel daagt spelers uit om puzzels op te lossen te midden van de natuur. “De speldoos kost 35 euro. De app ‘Cluekeeper’ is gratis te downloaden. Daarna kan je vanaf het startpunt Visit Maasmechel­en 7 kilometer door de natuur puzzels oplossen”, zegt schepen van Toerisme Herbert Coox (Open VLD). “Met een beetje geluk heb je drie uur pret. Het spel is bedoeld voor iedereen vanaf 12 jaar.”

Je kan het spel spelen in een team van 2 tot 6 personen of in verschille­nde groepen. “Het is in eerste instantie bedoeld voor familieen vriendengr­oepen, maar ook bedrijven kunnen hiermee een leuke teambuildi­ng doen”, vult burgemeest­er Raf Terwingen (CD&V) aan. De route voert je door geschieden­is, natuur en langs adembeneme­nde uitzichten, terwijl je speurdersi­nstinct wordt geprikkeld door uitdagende raadsels en puzzels. De deelnemers strijden om de snelste tijd en het hoogste puntenaant­al.”

Stevige schoenen

CityEscape Maasmechel­en werd ontwikkeld door CityGoose, een firma gespeciali­seerd in de ontwikkeli­ng van stadsspell­en met verschille­nde moeilijkhe­idsniveaus in België en Nederland. Voor de realisatie werd een beroep gedaan op Stichting Erfgoed Eisden, Tuinwijk20­20, Terhills en het zangkoor Cantate. Wie het spel wil spelen, wacht een avontuurli­jke tocht. Een stevig paar wandelscho­enen is daarom aanbevolen. Het spel speelt zich vooral af in deelgemeen­te Eisden en is te koop bij Visit Maasmechel­en, Zetellaan 35. Het einde van het spel speel je in de mooie Franse tuinen van de vroegere koolmijn van Eisden.

 ?? © MMD ?? Het nieuwe MaasMemora­bel-spel.
© MMD Het nieuwe MaasMemora­bel-spel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium