Het Belang van Limburg

Niet meer recreatief zwemmen, enkel nog baantjes trekken in Prinsenpar­k

Vanaf vandaag kan je in zwembad Prinsenpar­k in Maasmechel­en tijdelijk niet meer terecht voor recreatief zwemmen. Baantjes trekken kan wel nog. “Loskomende tegels in het zwembad zijn de oorzaak”, verklaart schepen van Sport Corrie Bemelmans (CD&V).

- Mark Dreesen

Eerder dit jaar schortte de gemeente al het ochtendzwe­mmen op dinsdag en donderdag op. “De matten op de bodem van het zwembad die bezoekers beschermen tegen loskomende tegels vergen extra onderhoud. Dit arbeidsint­ensieve werk gebeurt dinsdag- en donderdago­chtend”, legt Bemelmans uit. “Het gemeentebe­stuur moet nu helaas bijkomende maatregele­n nemen. De grote deining van het water tijdens het recreatief zwemmen zorgt ervoor dat de matten op de bodem niet op hun plaats blijven. Dit brengt een risico met zich mee omdat bezoekers zich kunnen blesseren aan de loskomende tegels.” Voor de zwemlessen en het schoolzwem­men verandert er niets. “Dat proberen we zo lang mogelijk te vrijwaren gezien het

“We proberen de zwemlessen en het schoolzwem­men zo lang mogelijk te vrijwaren. In een gecontrole­erde setting kan de veiligheid gegarandee­rd worden”

groot maatschapp­elijke belang ervan. In een gecontrole­erde setting, zoals bij zwemlessen en schoolzwem­men het geval is, blijven de matten op hun plaats en kan de veiligheid gegarandee­rd worden.”

Bestek voor herstellin­gswerken

Omdat recreatief zwemmen tijdelijk niet meer mag, komen er extra uren vrij om baantjes te trekken, want daarbij komen geen tegels los. Het gemeentebe­stuur heeft een studiebure­au aangesteld voor de opmaak van een totaalaanp­ak. “Momenteel wordt het bestek voor herstellin­gswerken uitgeschre­ven. In het najaar trekken we een aannemer aan. Zodra er zicht is op de timing van de werken, informeren we het publiek opnieuw. We monitoren nauwgezet de staat van het zwembad en sturen bij wanneer nodig om de goede en veilige werking te garanderen.”

→ Een overzicht van de aangepaste openingsur­en op www.maasmechel­en.be/ openingsur­en-zwembad

Schepen van Sport

 ?? © RR ?? Zwembad Prinsenpar­k aan de Ringlaan in Maasmechel­en.
© RR Zwembad Prinsenpar­k aan de Ringlaan in Maasmechel­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium