Het Belang van Limburg

“Lelijk” volgens Regi en Kristel, maar intussen kreeg trouwzaal Limburghal stevige make-over

- Lien Vande Kerkhof

Weg met de rode loper, knalrode muren en weinig flatterend tl-verlichtin­g: de trouwzaal in de Genkse Limburghal steekt in een volledig nieuw jasje. Ontwerpbur­eau Korage uit Oudsbergen ging voor een jonge en frisse look: “Het eerste koppeltje heeft woensdag (vandaag, red.) de primeur.”

“Lelijk”, noemden Regi en zijn vrouw Kristel de trouwzaal van de Limburghal in hun docureeks Regi gaat trouwen op VTM2. “Regi had beter nog even gewacht, dan had hij in deze vernieuwde zaal kunnen huwen”, lacht Silke Kerkhofs, de interieura­rchitect van Korage die het ontwerp in handen nam.

De rode loper, knalrode muren (die tijdens corona blijkbaar al werden aangepakt) en weinig flatterend­e tl-verlichtin­g – waar ook veel andere Genkenaren al jaren over klaagden – maken plaats voor zachte kleuren en warme materialen. “Toen de stad Genk ons de vraag voorlegde, begrepen we wel waarom een make-over nodig was. We hebben goed geluisterd naar hun input en gingen voor een jonge en frisse look. Het is nu een gezellige plek waar mensen ook graag gaan willen trouwen. De werken hebben ongeveer twee maanden geduurd, maar we zijn ruim een week eerder klaar dan gepland. Koppeltjes die voor 1 mei nog gaan trouwen hebben dus geluk: ze zullen elkaar onvoorzien het ja-woord kunnen geven in het gloednieuw­e decor.”

Volgens schepen van Dienstverl­ening Kathleen Parthoens (CD&V) komt de nieuwe zaal er natuurlijk niet door de kritiek van Regi en Kristel. “We hebben het budget voor de make-over al vrijgemaak­t in juni vorig jaar. Sinds 2011 gaan Genkse trouwerije­n door in de Limburghal. En ja, na meer dan tien jaar was het daar misschien een beetje verouderd. Morgen (vandaag, red.) mag ik er het eerste huwelijk voltrekken, spannend!”

 ?? © RR ?? De trouwzaal in de Limburghal steekt in een volledig nieuw jasje.
© RR De trouwzaal in de Limburghal steekt in een volledig nieuw jasje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium