Het Belang van Limburg

Dertiger lokt zestienjar­ige via Snapchat en verkracht haar: “Hij had contact met 109 meisjes”

-

Een 33-jarige man riskeert drie jaar cel omdat hij zich voordeed als een 19-jarige tiener en zo een 16-jarig meisje lokte via Snapchat. Tijdens hun afspraakje werd het slachtoffe­r verkracht.

De 33-jarige man, overigens ook vader van een zoontje, kwam niet opdagen tijdens zijn proces in de Tongerse rechtbank. Het was nochtans niet de eerste keer dat hij voor zedenfeite­n moest verschijne­n. Zo werd hij in 2017 al veroordeel­d voor de aanranding van de eerbaarhei­d van een minderjari­ge.

Dit keer gaat het om feiten van onder andere cyberlokki­ng en verkrachti­ng op 13 augustus 2022. Enkele weken eerder zocht hij onder de valse naam ‘Jasper’ toenaderin­g tot het zestienjar­ige slachtoffe­r door haar via Snapchat als contact toe te voegen. Hij deed zich voor als een negentienj­arige jongen en wist het meisje zo te manipulere­n dat ze een online relatie begonnen. “De filmpjes die hij maakte van zijn lichaam en geslachtsd­elen, waren echt. Maar als hij zijn gezicht moest tonen, gebruikte hij steeds valse foto’s die hij van het internet had geplukt”, zei de aanklager.

De gesprekken werden intenser en in de zomer van 2022 kwam het tot een afspraakje. “Ik was verliefd en ik ging mee in zijn verhaaltje­s”, vertelde het meisje daarover.

De man bracht het meisje naar een leegstaand­e woning in Maasmechel­en, maar van Jasper was geen spoor. “Toen begon hij me in mijn nek te kussen. Ik probeerde hem weg te duwen, maar hij was veel sterker dan ik. Ik riep ‘stop’, maar hij wilde niet stoppen.”

Na de feiten kon het meisje haar locatie naar haar beste vriend sturen. Ze ging meteen naar de politie en liet een medisch onderzoek uitvoeren. Ondertusse­n kon de man gearrestee­rd worden.

Kinderporn­o

Op de telefoon van de man vonden de speurders talrijke beelden van kinderporn­o. Maar wat de procureur het meest verontrust, waren de vaststelli­ngen waaruit bleek dat het tienermeis­je niet zijn enige doelwit was. “Hij is obsessief in de communicat­ie met heel jonge meisjes. We hebben minstens 109 meisjes kunnen aantreffen in zijn gsm. Ik vorder een celstraf van drie jaar en een ontzetting uit de rechten”, aldus de aanklager.

“Ik hoop dat hij een straf krijgt en dat hij andere meisjes dit niet meer kan aandoen”, klonk het in tranen bij de moeder van het slachtoffe­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium