Het Belang van Limburg

Dirk en Lydia wachten op Bespaarbon­us van Luminus

Lezers op. Ook hulp nodig? Gunter Willekens lost problemen van

- Gunter Willekens

Het Belang van Limburg-journalist Meld het in onze app, op hbvl.be/vooruopgel­ost of bel op maandag tussen 12 en 14 uur naar 011/87.83.53 Eind 2022 lanceerde Luminus de Bespaarbon­us. Wie zijn energiever­bruik drastisch verlaagde, kreeg een korting. Bij 40 procent van de klanten leidde dat effectief tot een lager verbruik. Dirk Kuppers ging zelfs 37 procent lager. “Maar op mijn bonus wacht ik nog steeds.”

Eind 2022, op het toppunt van de energiecri­sis, kwam Luminus met het idee om klanten die erin zouden slagen om hun verbruik met tien procent te verlagen, te belonen met een Bespaarbon­us. Hoe groter de besparing, hoe groter de bonus. Wie twintig procent minder verbruikte, bespaarde nog eens 120 euro extra dankzij de bonus. Klanten die de bonus wilden, moesten zich in 2022 wel aanmelden. Alleen de eerste 225.000 gezinnen konden er effectief aanspraak op maken.

“Wij hebben ons al in november 2022 aangemeld en hebben ons verbruik heel sterk verminderd”, zeggen Dirk en Lydia Kuppers uit Hasselt. “Maar om een of andere reden krijgen wij die bonus maar niet. Na verschille­nde telefoons en mails en chats, hebben we eindelijk de klantendie­nst van Luminus aan de lijn gekregen. Die kon ons niet helpen. Tussen inschrijvi­ng en afrekening moesten er zes maanden zitten. Fluvius komt hier al in maart de meterstand­en opnemen. Daardoor missen we de bonus, ook dit jaar. Door ons lage verbruik sinds onze aanmelding in 2023 wordt het onmogelijk om nog verder te zakken en alsnog in aanmerking te komen voor een bonus.”

De Luminus Bespaarbon­us was een groot succes. Veertig procent van de klanten die inschreven voor de Luminus Bespaarbon­us bespaarden meer dan tien procent en kregen effectief een bonus uitbetaald.

“Strikt genomen had de heer Kuppers geen recht op de Bespaarbon­us. In de Bijzondere Voorwaarde­n van vorig jaar stond vermeld dat 1 april 2023 in de verbruiksp­eriode van de jaarafreke­ning moest zitten”, zegt Luminus. “Bij de heer Kuppers liep de verbruiksp­eriode van de afrekening echter maar tot 20/3/2023. Voor dit jaar hebben we de Bijzondere Voorwaarde­n aangepast. Voor 2024 betalen we een Bespaarbon­us al uit wanneer 1 maart 2024 in de periode zit. Dat is dus een maand vroeger dan vorig jaar. Om een goede vergelijki­ng mogelijk te maken, moeten de wintermaan­den ook wel in de verbruiksp­eriode zitten.”

“Vermits de voorwaarde­n vorig jaar misschien niet voor iedereen even duidelijk waren, zullen we de Luminus Bespaarbon­us alsnog aan uw lezer toekennen” zegt de Luminus-woordvoerd­er. “Hij heeft tussen maart 2022 en maart 2023 immers 37 procent minder verbruikt dan het jaar voordien. Een mooie prestatie, die mag beloond worden met de maximum bonus van 120 euro. Hij krijgt hiervoor snel een creditnota.”

 ?? © RAYMOND LEMMENS ?? Lydia Kuppers: Wij hebben ons energiever­bruik heel sterk verminderd, maar om een of andere reden krijgen wij die Bespaarbon­us van Luminus maar niet.”
© RAYMOND LEMMENS Lydia Kuppers: Wij hebben ons energiever­bruik heel sterk verminderd, maar om een of andere reden krijgen wij die Bespaarbon­us van Luminus maar niet.”
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium