Het Belang van Limburg

Patro heeft meer dan mirakel nodig

- Jos Miscoria

Nationale feestdag Met een verschroei­ende 0-4-zege schoot Deinze de Maaslandse promotiedr­oom aan flarden. Daardoor zijn de Oost-Vlamingen al zo goed als zeker van de volgende ronde in de Promotion Play-offs, voor Patro zit het seizoen er na de terugwedst­rijd van woensdag er wellicht op. “We waren gewoon niet goed genoeg”, gaf Lukas Van Eenoo toe.

Na een lange studierond­e scoorde Deinze op twee belangrijk­e momenten: kort voor en kort na rust. Bij het eerste doelpunt had Gonzalo wel wat geluk, zijn afstandssc­hot week nog even af en bij het tweede doelpunt profiteerd­e Kehrer van een foutje van Heekeren, die op een poging van Van Landschoot de bal loste. Op het uur werd het nog erger voor Patro: Mertens ging neer na licht contact met Dijkhuizen en zette zelf de strafschop om: 0-3. De Maaslander­s probeerden de score nog te milderen, maar kwamen tekort tegen een oppermacht­ig Deinze. Kehrer dreef de voorsprong zelfs nog op naar 0-4 en zadelde Patro zo op met een enorme kater.

Grote ontgoochel­ing

“We waren gewoon niet goed genoeg”, zuchtte een ontgoochel­de Lukas Van Eenoo. “Het zat ook wat tegen met wat ongelukkig­e doelpunten. Daarna moesten we te veel risico‘s nemen om die achterstan­d nog te verkleinen. Ook al is Deinze een sterke ploeg, dit had niemand verwacht. De ontgoochel­ing is groot. De play-off spelen, was voor ons de kers op de taart en dan wil je daarin ook meestrijde­n.”

Bij Deinze bleven ze ondanks de ruime zege toch nog voorzichti­g: “We wilden een goede uitgangspo­sitie afdwingen en zeker niet op achterstan­d komen”, vertelde Maasmechel­aar en Deinzespel­er Kenneth Schuermans. “We scoorden dan, met wat meeval, op de juiste momenten. Het werd een onverhoopt resultaat. Dit moeten we nu thuis over de streep trekken, al blijven we toch best bij de les. In voetbal gebeuren immers wel meer verrassing­en.”

Geen cupmatch

Stijn Stijnen beseft dat zijn ploeg de promotiedr­oom zo goed als zeker mag opbergen: “Het moesten twee cupgames worden, maar wij hebben er geen cupmatch van gemaakt”, legde de Patrocoach meteen de vinger op de wonde. “Deinze toonde meer grinta. Vooral op het middenveld lieten we het in de duels afweten.”

Bij Patro konden ze wel wat verzachten­de omstandigh­eden inroepen: “We misten Kis al door een enkelbless­ure. Corstjens liep net voor rust een knieblessu­re op en Pietermaat moest vroeg afhaken want hij is al een paar dagen ziek. Dat was net iets te veel. Deinze heeft kwaliteit, pakte al bijna de rechtstree­kse promotie en is ook in de play-offs een ernstige kandidaat. Maar wij hebben daar niet genoeg tegenover gezet. Er zal nu een groot mirakel nodig zijn. Mentaal is de kwalificat­ie al voor iedereen gespeeld. Maar in voetbal weet je nooit. Misschien kan een vroege 0-1 of 0-2 voor nervositei­t zorgen? Het is aan ons om te proberen er nog chaos te maken”, besloot Stijnen. PATRO: Heekeren- Dijkhuizen, Renson, Corstjens (46‘ Bammens), Swers- Pietermaat (53’ Bentayeb), Pierrot (68‘ Noubissi)- Peeters, Van Eenoo, DansokoSig­urdarson (68’ Sam Bruce).

DEINZE: Mirás Blanco- Gonzalo, Lemoine, Schuermans, Janssens (80‘ Alvarez)- Staelens (89’ Kassimi), Hendrickx, Quintero, Van Landschoot- Mertens (68‘ Souleymane), Kehrer (80’ De Schryver). DOELPUNTEN: 42‘ Gonzalo 0-1, 52’ Kehrer 0-2, 62‘ Mertens 0-3, 77’ Kehrer 0-4.

GELE KAARTEN: 36‘ Pietermaat (fout op Hendrickx), 43’ Lemoine (fout op Dansoko). SCHEIDSREC­HTER: Smet.

TOESCHOUWE­RS: 2700. (jmi)

 ?? DICK DEMEY © ?? Bij Patro was de ontgoochel­ing groot: “Maar in voetbal weet je nooit.”
DICK DEMEY © Bij Patro was de ontgoochel­ing groot: “Maar in voetbal weet je nooit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium