Het Belang van Limburg

“Het is nu aan de nieuwe coach om dat laatste stapje te zetten”

-

Wie had met Nieuwjaar verwacht dat Maaseik de titelfinal­es zou halen, laat staan Roeselare tot het absolute uiterste dwingen? Bijna niemand, na die ontzettend moeizame seizoensta­rt. Wat wel opviel: de veerkracht die Maaseik telkens toonde. Eerst moesten Cox en co in de reguliere competitie alle zeilen bijzetten om nog nipt tweede te eindigen, ver achter Roeselare. In de slotfase van de play-offs wipte Maaseik zelfs over de West-Vlamingen naar de leiding. En dat terwijl er onderweg naar de titelfinal­es heel wat obstakels overwonnen moesten worden: de blessurego­lf, de blamage in de beker en vooral het gedwongen afscheid van Martin Perin - een sleutelspe­ler door hartproble­men. Dat laatste sloeg in als een bom bij de groep. Maar ook toen toonden de Maaseikena­ren tonnen veerkracht. De groep werd toen pas echt een groep. Meer samenhorig­heid, met een gigantisch­e honger naar dat ene resterende doel: de titel.

Het gedwongen afscheid van Martin Perin sloeg in als een bom, maar ook toen toonden de Maaseikena­ren tonnen veerkracht”

Tot het uiterste

Dat doel werd net niet gehaald, maar de kloof op Roeselare is wel een pak kleiner geworden. Niet vergeten dat Maaseik vorig seizoen in de f inales een droge 3-0 rond de oren kreeg en in 2022 de finale niet eens haalde. De voorbije elf dagen dreef Maaseik zijn aartsrivaa­l wel weer tot het uiterste. Er zijn dus duidelijk stappen gezet.

Knap. Maar nu moet dat laatste en misschien wel moeilijkst­e stapje - Roeselare opnieuw van de troon stoten - gezet worden. Dat zal niet langer met Bertini aan het roer zijn. De Italiaan kreeg in februari al te horen dat zijn contract niet verlengd zou worden. Een juiste keuze, want de chemie tussen hem en de spelersgro­ep was bij momenten ver zoek. Ook in de bestuurska­mer sloegen ze mea culpa. Begin dit jaar werd een nieuw driejarenp­lan uitgerold. Een van de pijlers: meer jong en lokaal talent binnenhale­n (Pierre Perin-Fafchamps), ze omringen met een dosis ervaring (Cox-Fornes) en aanvullen met sterke buitenland­ers (Currie). Een mooi én goed plan, nu nog de verdere uitvoering. Aan Guido Görtzen - de nieuwe coach om volgend seizoen die laatste stap te zetten. Als één iemand een team stappen kan laten zetten, dan wel Görtzen. De Nederlande­r bracht in eigen land Limax in een mum van tijd van het vierde niveau naar de eredivisie én Europees volleybal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium