Het Belang van Limburg

“Al vier seizoenen gaan we met alle prijzen lopen”

Terwijl de Maaseikse spelers ontgoochel­d voor zich uitstaarde­n vierde Roeselare uitbundig zijn nieuwe titel. De afscheidne­mende Sander Depovere was de gevierde man, Pieter Coolman was uiteraard ook in zijn nopjes.

-

“Dit is misschien wel mijn mooiste titel”, vertelde een glunderend­e Depovere net voor hij zijn medaille in ontvangst nam. “Het was een seizoen vol uitdaginge­n en beproeving­en. Het liep alles behalve gesmeerd. We hebben veel moeten improviser­en. Maar kijk, we pakken opnieuw de dubbel. En een titel vieren in het hol van de leeuw is natuurlijk heel speciaal. We hebben ook heel veel veerkracht getoond na die nederlaag van donderdag. Mijn toekomst? Ik stort me op het bedrijfsle­ven en ik ga met een vriend nog wat volleyball­en in Frankrijk. Op een iets lager niveau, welteverst­aan.”

Met alle prijzen gaan lopen

Pieter Coolman belandde de afgelopen dagen in het oog van de storm na zijn controvers­iële interview voor de Sporza-camera’s. De middenman werd in de Steengoed Arena constant uitgeflote­n, maar dat haalde hem allerminst uit zijn ritme. “Ik weet maar al te goed dat ik in Maaseik persona non grata ben. We gaan nu al vier seizoenen op rij met alle prijzen lopen. Dat moeten ze natuurlijk kunnen ventileren en ik ben daar geregeld het slachtoffe­r van. Het deert me totaal niet, ik weet hoe ik daarmee moet omgaan. Dat interview na de wedstrijd van donderdag? Ik heb me daar inderdaad wat laten gaan. De wedstrijd was nog maar net gedaan of ik werd al voor de camera gesleurd. Daardoor had ik mijn emoties nog niet helemaal onder controle. Ik blijf wel bij mijn standpunt dat de scheidsrec­hter niet zijn beste wedstrijd doormaakte. Wij speelden toen ook niet goed, vandaag gelukkig wel. Seppe Rotty heeft het verschil gemaakt. Als je opposite aan 73 procent scoort is het makkelijk spelen. Ik ben ook heel tevreden voor Sander (Depovere). Een heel grote meneer!”

 ?? © BELGA ?? Pieter Coolman.
© BELGA Pieter Coolman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium