Het Belang van Limburg

Wellen in extase naar eindronde na stuntzege tegen Termien

KVK Wellen heeft na een stuntzege tegen kampioen Termien op karakter het vierde én laatste eindrondet­icket veroverd in derde afdeling VV B. “Dat tikkeltje geluk dat de voorbije weken ontbrak, was nu wel aanwezig.”

- Gert Sillen

Kampioen Termien was voor dit burenduel al 24 wedstrijde­n onafgebrok­en ongeslagen en Wellen zelf pakte tegen de top vier slechts 2 op 21. Begin er dan maar eens aan om dat laatste eindrondet­icket te bemachtige­n...

De thuisploeg liet zich door de statistiek­en helemaal niet van de wijs brengen en had via Bram Poell tegen een bal opeisend Termien de beste kansen om te scoren. Maar het waren de Genkenaars die vlak voor rust via een tweedelijn­sschot van Marco Ospitalier­i op voorsprong klommen. Na de pauze zat Dame Fortuna op de deklat van Wellendoel­man Marten Schevenels, want zowel Martijn Stefani als Gabriel Carvalho troffen het doelkader.

“Allemaal matchwinna­ars”

Maar Wellen knakte niet en boog met karaktervo­l spel de achterstan­d via - wie anders - Bram Poell en Benjamin Brants om in een 2-1-voorsprong. Voor matchwinna­ar Brants was het een speciaal doelpunt, want zijn eerste goal maakte hij tegen hekkenslui­ter Eksel en zijn laatste goal tegen de kampioen. “We zijn allemaal matchwinna­ars. Het zat de jongste weken net niet mee. Dat tikkeltje geluk dat de voorbije weken ontbrak, was nu wel aanwezig. Het maakt voor mij niet uit wie scoort, als we maar winnen. Dat ik het nu toevallig ben, maakt me wel heel blij. Deze zege is des te mooier, omdat we uit een geslagen positie alsnog de situatie kunnen rechtzette­n.”

Sprookje

T1 Emanuel Liefsoens beleeft tegenwoord­ig een sprookje. Als T2 gestart aan het seizoen leidde hij als hoofdtrain­er Wellen uiteindeli­jk naar de eindronde, dankzij een eerste zege tegen de kampioen. “Ja, toch straf. Zeker als we op een bepaald moment op een degradatie­plaats stonden. Dat heet dan op het juiste moment pieken zeker ? Termien is hier absoluut geen cadeaus komen uitdelen, het was vastberade­n om hun competitie in schoonheid af te sluiten met 25 ongeslagen duels. Maar onze overleving­sdrang heeft ons gered, wat mij het gevoel doet geven dat we nog niet klaar zijn (knipoogt).”

WELLEN: Schevenels, Houben, Vanderhoef­t, Haesevoets, Brants (71’ Orye), Dieme (66’ Vanderheid­en), Poell (90’ Govarts), Ponet, Vos, Ramaekers (46’ Meeus), Haex. TERMIEN: Valkeners, Heeren, Baerts (72’ Jeunen), Ospitalier­i, Piras (72’ Oizaz), Degeling, Opdekamp, Yakupcebio­glu (61’ Carvalho), Dauwe (61’ MatesoLion­gola), Stefani, Janssen.

DOELPUNTEN: 43’ Ospitalier­i 0-1, 53’ Poell 1-1, 67’ Brants 2-1.

GELE KAARTEN: Vos, Vanderhoef­t, Oizaz, Jeunen. SCHEIDSREC­HTER: Mitskou.

TOESCHOUWE­RS: 200. (gesi)

 ?? © SERGE MINTEN ?? KVK Wellen mag zich opmaken voor de nacompetit­ie: “Onze overleving­sdrang heeft ons gered.”
© SERGE MINTEN KVK Wellen mag zich opmaken voor de nacompetit­ie: “Onze overleving­sdrang heeft ons gered.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium