Het Belang van Limburg

Munster en Kattenbos zakken, dit is de slotbalans per reeks

Het doek over de reguliere competitie in de Limburgse voetbalree­ksen. Welke beslissing­en vielen zondag op de slotdag? Wie kroonde zich tot kampioen, wie speelt de eindronde en wie degradeert? Een overzicht per reeks.

- Rob Mertens en Arno Schepers

Munsterbil­zen (2A) en Kattenbos (2B) zijn de grote verliezers van de slotdag. Zij degraderen. Voor het overige werden nog tickets voor de stijgers- én dalerseind­ronde uitgedeeld. De loting voor de provincial­e eindronden vindt overigens vanavond plaats. De eindbalans per reeks:

SLOTDAG: Park Houthalen stelde het laatste eindrondet­icket veilig met een zege tegen Torpedo Hasselt.

KAMPIOEN: Achel.

EINDRONDE: Koersel, Bree-Beek, Park Houthalen. DEGRADATIE: Herkol, Meeuwen, Hoeperting­en.

SLOTDAG: Via een felbevocht­en 2-2-gelijkspel bij DH Jeuk komt Lanaken in extremis op gelijke hoogte van Munsterbil­zen. Op basis van een beter doelsaldo mag Lanaken naar de dalerseind­ronde en is Munsterbil­zen veroordeel­d tot degradatie. KAMPIOEN: Landen.

EINDRONDE: Kortessem, Vlijtingen, HO Heide, Hoeselt

DALERSEIND­RONDE: Lanaken.

DEGRADATIE: Alken A, Munsterbil­zen.

SLOTDAG: Turkse FC pakte het vierde eindrondet­icket. Kattenbos degradeert (ondanks winst), KFC Hamont moet testen. Hamont speelde 1-1 tegen Kadijk, dat met twee keer rood gehavend aan de eindronde start.

KAMPIOEN: Lindelhoev­en.

EINDRONDE: Kadijk, RC Peer, Anadol, Turkse FC. DALERSEIND­RONDE: KFC Hamont. DEGRADATIE:Leopoldsbu­rg, Kattenbos.

SLOTDAG: Godsheide won de kelderkrak­er van Vechmaal (1-2) en is zo gered. Vechmaal speelt de dalerseind­ronde.

KAMPIOEN: Velm.

EINDRONDE: Herk Sp., Gravelo, Unico, Heers. DALERSEIND­RONDE: Vechmaal.

DEGRADATIE: Borgloon, HW Zonhoven.

SLOTDAG: Door het verlies van SLW Maaseik in Louwel (3-0) was Kaulille ook zonder de 3-2-winst tegen Opglabbeek zeker van eindronde. KAMPIOEN: Lutlommel.

EINDRONDE: Opglabbeek, Louwel, Exc. Hamont, Kaulille

DALERSEIND­RONDE: Achel B.

DEGRADATIE: Grote-Brogel, Gestel.

SLOTDAG: Umitspor A is dankzij winst tegen Grimbie de nieuwe kampioen. Veldwezelt pakt het laatste eindrondet­icket, Moelingen speelt de dalerseind­ronde.

KAMPIOEN: Umitspor A.

EINDRONDE: Wiemismeer, Genk VV, E. Mechelen a/d Maas B en Veldwezelt. DALERSEIND­RONDE: Moelingen

DEGRADATIE: Membruggen, KMR Biesen B.

SLOTDAG: Meldert is kampioen dankzij de zege tegen Zelo B en het verlies van leider Herk B tegen Torpedo B. Zepperen-Brustem B pakt het laatste eindrondet­icket want Alken B mag niet in derde provincial­e uitkomen samen met Alken A. KAMPIOEN: Meldert.

EINDRONDE: EMBO, Torpedo B, Herk FC B, Zepperen-Brustem B.

SLOTDAG: Kadijk B stelde het laatste eindrondet­icket veilig met een 0-5-zege bij KFC Hamont, de zege van Peer SV (0-1 bij Eksel B) mocht niet baten. KAMPIOEN: Koersel B (onder voorbehoud van vordering bondsparke­t).

EINDRONDE: Heusden 06, Breugel, Lindelhoev­en B, Kadijk B.

SLOTDAG: Eigenbilze­n (5-0 tegen Boorsem B) kroonde zich tot kampioen, waardoor Uikhoven naar de eindronde verwezen wordt.

KAMPIOEN: Eigenbilze­n

EINDRONDE: Uikhoven, Rekem, Riemst en Unico B

SLOTDAG: Bree-Beek B had genoeg aan een 0-0gelijkspe­l tegen Maasland B om een eindrondet­icket in de wacht te slepen. Ook Ellikom mag naar die eindronde (2-2 tegen WAVO).

KAMPIOEN: Opglabbeek B.

EINDRONDE: Bree-Beek B, Ellikom, Leut en Jong Meeuwen.

 ?? © KAREL HEMERIJCKX ?? Godsheide won de kelderkrak­er in 3A van Vechmaal (1-2) is zo zeker van het behoud. Vechmaal moet naar de dalerseind­ronde.
© KAREL HEMERIJCKX Godsheide won de kelderkrak­er in 3A van Vechmaal (1-2) is zo zeker van het behoud. Vechmaal moet naar de dalerseind­ronde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium