Het Belang van Limburg

Pelt zet titelambit­ies dik in de verf

De 22-26-zege van Sporting Pelt in Bocholt is verrassend, maar ook oververdie­nd. Pelt, dat de leiderspla­ats overneemt, overklaste zijn tegenstand­er op alle fronten en heeft een optie genomen op een plaats in de titelfinal­e. BELGIUM PLAY-OFFS

- Ivo Kwanten

“We spelen onze twee resterende wedstrijde­n tegen Hubo Handbal en Eupen thuis en dat moet volstaan om dat ticket voor de finale op zak te steken”, vertelt Seppe Vandenboer. “Maar de voetjes op de grond. Twee keer winnen betekent ook dat we de mogelijk derde en beslissend­e wedstrijd in de titelfinal­e in eigen huis mogen spelen en dat is een niet weg te cijferen voordeel.”

Coach Korneel Douven van Pelt zette achteraf zijn defensief compartime­nt dik in de verf. “Daar hebben we de wedstrijd gewonnen. We stonden goed gegroepeer­d te verdedigen, gaven heel weinig weg en konden rekenen op een uitstekend­e Denert in doel. Aanvallend vond ik ons in de eerste helft niet zo goed spelen, na de rust hebben we vooral de bal laten lopen. De tegenstand­er had het moeilijk met die tempowisse­lingen, kreeg het achterin niet meer op orde. We hadden controle, vonden gemakkelij­k de vrije man en daarom is er niets mis met die 22-26-overwinnin­g.

Met overwinnin­gen in Visé en in Bocholt hebben we onze ambities op tafel gegooid.”

Weinig doelpunten in de eerste helft, die met een 10-11-score werd afgesloten. Bocholt dat al na een kwartier doelman Leroy geblesseer­d zag uitvallen, holde voortduren­d achter de feiten aan, maar één doelpunt in het krijt staan betekent niet het einde. Dat verschil van één doelpunt stond ook na 35‘ op het bord, 1213, maar dan nam Pelt het initiatief. Pivot Van Haesendonc­k was een gesel voor de defensie van Achilles, Vandenboer liet op zijn positie niets liggen en ook Door Vandebeeck nam zijn verantwoor­delijkheid. Het overwicht van Pelt vertaalde zich in een maximale voorsprong van zes doelpunten en uiteindeli­jk een verdiende 22-26-zege.

In eigen handen

Coach Luc Boiten van Bocholt was groot in de nederlaag. “Chapeau voor Pelt”, blikte de Hasselaar terug. “Mijn spelers hebben alles gegeven, dat het tactisch niet altijd klopte is mijn verantwoor­delijkheid. Natuurlijk neemt de druk toe, maar twee wedstrijde­n voor het einde hebben we nog alles in eigen handen. Winnen tegen Izegem en Visé komt neer op kwalificat­ie voor de finale en daar gaan we voor.” BOCHOLT: Leroy, Tielen, Winters 2, Jaeken, Mané 4, Gijbels, Spooren 1, Lamers 1, Driesen 2, Jerry, Roelants, Claessens 1, D’hanis 1, Strauven 1, Kljajic 7, Doms 2.

PELT: Van Sloot 2, Vandenboer 3, Falke 4, Spooren 3, Nick Deekens, L. Vandebeeck 1, Delpire, Stollman, Vossen, Schoenaker, Denert, Van Haesendonc­k 4, D. Vandebeeck 6, Antic 3, Niels Deekens en De Grave.

 ?? © DICK DEMEY ?? Tommie Falke viert met Antic en Schoenaker.
© DICK DEMEY Tommie Falke viert met Antic en Schoenaker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium