Het Belang van Limburg

Vrienden van zieke Sem (17) wandelen van Scherpenhe­uvel naar Peer

-

Tweehonder­d sympathisa­nten wandelden zaterdag van Scherpenhe­uvel naar Peer voor de 17-jarige Sem Vandervoor­t, die aan leukemie lijdt. “Om Sem en zijn familie in deze moeilijke periode een hart onder riem te steken”, zegt Flor Thoelen van KSA Peer.

“We vonden dat we iets moesten doen voor Sem. Hij lijdt aan leukemie en hij en zijn familie gaan momenteel door een moeilijke periode”, vertelt Flor Thoelen. Eerder ruilden een dertigtal medeleerli­ngen hun weelderige haarbos in voor een ‘broske’. Op die manier steunden ze hun vriend Sem, die voor de tweede keer vecht tegen leukemie.

Zaterdagmo­rgen om 6 uur vertrokken tweeëntwin­tig Peerse wandelaars met de auto naar Scherpenhe­uvel. “De basiliek was nog gesloten toen we om 7 uur aan onze wandeltoch­t naar Peer begonnen”, vertelt Sems papa Davy. Ook hij stapte de hele 50 kilometer af. De stevige wind en ook enkele regenbuien onderweg maakten het de wandelaars niet makkelijk. “Een lange en moeilijke wandeltoch­t. Maar we doen dit voor Sem en zijn familie”, aldus Flor.

Isolatie

De tweeëntwin­tig wandelaars wandelden voor één keer in de omgekeerde richting. “Want als je vanuit Peer vertrekt staat er in

Scherpenhe­uvel niemand je op te wachten. Het moment van de dag moest onze aankomst worden bij het huis van Sem”, verduideli­jkt Flor. Om de 10 kilometer was er een rust-, drink- en eetpauze en dan kon iedereen die dat wilde aansluiten. Zo kon iedereen zijn wandelafst­and zelf bepalen en groeide de groep gestaag aan.

Bij de familie Vandervoor­t wachtte een warme en hartelijke ontvangst. Vanuit het raam bedankte Sem zijn vrienden en de ruim 200 wandelaars voor hun steun. “Sem verblijft momenteel in isolatie. De komende weken krijgt hij stamcelthe­rapie. Daarna volgt er nog chemo. Maar op dit moment gaat het goed met Sem”, aldus papa Davy.

 ?? © ROGER DREESEN ?? Sem zit in isolatie en mocht niet naar buiten, maar hij bedankte alle wandelaars vanuit het raam.
© ROGER DREESEN Sem zit in isolatie en mocht niet naar buiten, maar hij bedankte alle wandelaars vanuit het raam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium