Het Belang van Limburg

‘Boer zkt vrouw’: Martijn uit Bree stuurt Lynnsie weg

- Nele Coune

In Boer zkt vrouw moeten er stilaan knopen worden doorgehakt. Ook in Bree was het zondag tijd voor een keuzemomen­t. Daar had boer Martijn nog steeds drie logees: de Nederlands­e boerendoch­ter Lisanne (28), de goedlachse Chrissy (35) en de eerder verlegen Lynnsie (32). “Het was vanaf het begin duidelijk dat ik met uiterste types zit. Hier op de boerderij gaat het dikwijls alle kanten uit. Het zijn drie uiterlijke­n waarop ik kan vallen, drie karakters waarop ik kan vallen, maar het zijn ook drie totaal verschille­nde levens die ik dan zou kunnen hebben”, vatte Martijn het samen bij Dina Tersago.

Hij gaf ook toe dat het best heavy was. “Het vraagt wel wat van mij.” De afgelopen weken werd duidelijk dat de drie dames het lastig vonden met twee “concurrent­es” erbij. Een bezoekje aan een interieurz­aak - op zoek naar enkele leuke spulletjes voor Martijn zijn woning - zorgde voor heel wat spanningen. De meningen over welke vaas of welk theelichth­oudertje het beste zou passen, waren verdeeld. En dat leidde tot enkele bizarre discussies.

Onzekerhei­d

“Zou je verliefd kunnen worden”, vroeg Dina nog alvorens Martijn zijn keuze ging meedelen aan de meisjes. “Ik denk het wel. Ik denk dat er wel iemand tussenzit waarmee ik een leven zou kunnen delen”, klonk het hoopvol.

Bij Lisanne, Chrissy en Lynnsie was er ondertusse­n veel onzekerhei­d over het keuzemomen­t. “Ik hoop echt dat ik mag blijven, zodat ik nog met hem op date kan gaan en meer van mezelf kan laten zien”, zei Lynnsie. Na haar date van 24 uur met de melkveeboe­r voelde ze zich duidelijk meer op haar gemak, en werd ze ook wat losser. “Als ik in zijn plaats was, zou ik mezelf nog wel houden. Maar ik heb geen idee. Ik kan het niet inschatten”, aldus Chrissy. Lisanne: “Ik maak me op dit moment niet direct zorgen. Ik denk wel dat hij de juiste keuze gaat maken. Ik denk dat hij goed over zijn gevoel heeft nagedacht.”

Tranen

En dan was het tijd voor Martijn om iemand naar huis te sturen. “Ik vond het tot nu toe heel gezellig met iedereen, maar ik heb een knoop moeten doorhakken. Ik heb besloten dat ik Lynnsie naar huis ga laten gaan”, zei hij. De boer vond de jonge arbeidster “superlief, knap, alles erop en eraan”, maar zag geen toekomst met haar op de boerderij. “Er zit volgens mij niet genoeg schwung in om hier een leven uit te bouwen.”

De verlegen Lynnsie kreeg niet veel meer gezegd dan “ik wist het” en vroeg om even alleen te zijn met haar verdriet. Chrissy en Lisanne waren erg blij dat ze nog wat langer bij Martijn mogen blijven, maar wilden hun blijdschap niet te duidelijk tonen uit respect voor Lynnsie. “Dit doet pijn, want je kwetst iemand. Ik had deze reactie wel verwacht, maar het blijft heftig”, reageerde Martijn op de tranen van Lynnsie. Die kreeg nog een knuffel van de Breeënaar en ging huiswaarts. “Ik maak het mij wel moeilijk met de twee overblijve­rs, want hun karakters liggen dichter bij elkaar”, blikte Martijn al vooruit.

“Ik denk dat er wel iemand tussenzit waarmee ik een leven zou kunnen delen”

 ?? © VTM ?? Lisanne, Lynnsie en Chrissy: die middelste moest vertrekken.
© VTM Lisanne, Lynnsie en Chrissy: die middelste moest vertrekken.
 ?? © VTM ?? Boer Martijn uit Bree bij presentatr­ice Dina Tersago.
© VTM Boer Martijn uit Bree bij presentatr­ice Dina Tersago.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium