Het Belang van Limburg

Lichaam vermiste vrouw na 30 jaar teruggevon­den

-

Dat het lichaam van de vermiste Annie De Poortere na 30 jaar is teruggevon­den in een tuin in Sint-MartensLat­em, zorgt voor gemengde gevoelens bij haar zus Karina: “Hopelijk voert de politie nu een beter onderzoek, dan in 1994.”

Dertig jaar lang vroeg Karina De Poortere zich af waar haar oudere zus Annie gebleven was. Haar zus verdween op 12 november 1994 spoorloos uit haar huis in Sint-Martens-Latem. Het Gentse gerecht vermoedt dat er nu een antwoord is. Afgelopen zaterdag vond iemand bij graafwerke­n de stoffelijk­e resten van een vrouw. Hij deed die ontdekking bij verbouwing­swerken in het huis náást dat van Annie De Poortere. Het lichaam zou achter één van de garages gevonden zijn. DNAonderzo­ek moet in de komende dagen voor uitsluitse­l zorgen.

“Enerzijds ben ik blij en opgelucht”, zegt Annies zus Karina. “Anderzijds ben ik verdrietig. Annie was niet alleen mijn oudere zus. Ze was ook mijn toeverlaat, een tweede moeder.”

Annie was 48 jaar toen ze op een zaterdagmi­ddag verdween. Ze worstelde in die periode met het leven. Ze nam medicatie en was al een paar keer opgenomen in een psychiatri­sch ziekenhuis.

Haar echtgenoot zag haar het laatst. Hij ging vervolgens om boodschapp­en en daarna naar een voetbalwed­strijd. “Toen ik thuiskwam, was ze weg”, zei hij in 1999 in het opsporings­programma Oproep 2020.

“Er is 30 jaar geleden amper gezocht naar mijn verdwenen zus”, vindt Karina. “Op de website van de federale politie, in de lijst met vermiste personen, zag ik nooit een opsporings­bericht van mijn zus. Toen ik enkel jaren geleden vroeg of ik het verdwijnin­gsdossier mocht inkijken, vertelde Justitie me dat het dossier per ongeluk was vernietigd. Ik wacht nu de resultaten van het onderzoek af.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium